I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Vokiškos picos užkandis su šonine ir svogūnais


Jei laukiate svečių, planuojate filmų vakarą ar sporto varžybų žiūrėjimą ir sukate galvą, ką čia pagaminus užkandžiams - mes jums galime padėti!

Vokiškos picos užkandis su svogūnais, šonine ir grietine - labai neįprastai skambantis, bet fantastiškas užkandis, kurio skonis primena cepelinus. Šiam receptui reikalingi vos keli ingredientai, todėl nereikės sukti galvos apie apsipirkimus ir ilgus gaminimus.

Ingredientai


Tešlai jums reikės:

200 ml šilto vandens
15 g šviežių mielių
1 arb. šaukštelio medaus
Žiupsnelio druskos

Taip pat jums reikės:

200 g riebios grietinės
1 valg. šaukšto šviežiai maltų pipirų
1 vnt. baltojo svogūno
100 g lengvai vytintos šoninės
  • 1Paruoškite tešlą. Į maišytuvo dubenį supilkite šiltą vandenį, sudėkite mieles, medų, miltus, įberkite žiupsnelį druskos, įpilkite aliejų ir maišykite apie 1-2 minutes, kol susijungs ingredientai. Po to minkykite apie 8 minutes, kol tešla taps šilkinė. Taip paruoštą tešlą padalinkite į dvi dalis, palankstykite ir dėkite į riebalais pateptą dubenį. Palikite „pailsėti“ šilčiausioje namų vietoje apie 1 valandą.
  • 2Iškilusią tešlą plonai iškočiokite ir dėkite ant riebalais pateptos kepimo skardos. Palikite „pailsėti“ kol pasiruošite kitus ingredientus.
  • 3Į dubenį sudėkite grietinę, kreminį sūrį, suberkite šviežiai maltus pipirus ir išmaišykite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Šoninę susmulkinkite vidutiniško dydžio gabalėliais.
  • 4Ant „pailsėjusios“ tešlos tolygiai paskirstykite pusę kiekio grietinės ir kreminio sūrio mišinio. Taip pat tolygiai paskirstydami išdėliokite svogūną ir šoninę.
  • 5Dėkite kepti į iki 220-230 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimu iš apačios ir ventiliatoriumi. Kepkite apie 10-13 minučių.
  • 6Iškepusį užkandį skanaukite su mėgstamais gėrimais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Tabule salotos su kepta upėtakio filė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Turkiško stiliaus picos užkandis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški chorizo kroketai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Brie sūris keptas duonos kepale

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški kimchi blynai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti įdaryti velniški kiaušiniai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Netikras zuikis įdarytas kiaušiniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Lašišos tartaras su vasabi avokadu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bao bandelės su plėšyta hoisin antiena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jautienos kepsnys su saldžiarūgštėmis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pasta su špinatų pesto ir traškiais avinžirniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Špinatų ir fetos sūrio pyragas Spanakopita

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Susuktas sumuštinis su lašiša ir špinatais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Mėsainiai su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis