I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Voveraitėmis įdaryta kiaulienos išpjova


Ingredientai


Jums reikės:

400 g voveraičių
Šviežio šalavijo bei čiobrelių
4 skiltelių česnako
400-500 g kiaulienos išpjovos gabalo
Kinietiško 5 prieskonių mišinio (žvaigždiniai anyžiai, pankoliai, pipirai, cinamonas, gvazdikėliai)
Druskos
1 kg šviežių špinatų
  • 1Švariai nuvalytas voveraites sudėti į kepimui skirtą indą. Jei yra didesnių voveraičių, jas tiesiog suplėšyti į smulkesnius gabalėlius. Paskaninti smulkintomis šviežiomis žolelėmis, česnaku bei druska ir apšlakstyti tyru alyvuogių aliejumi. Viską permaišyti ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 10-15 minučių. Po kepimo praėjus 5 minutėms voveraites dar kartą permaišyti. Apkeptas voveraites nusunkti, o susidariusį skystį palikti padažui.
  • 2Kol voveraitės kepa, pasiruošiame kiaulienos išpjovos išklotinę. Švariai nuvalytą kiaulienos išpjovą įpjauti išilgai maždaug centimetrą. Įpjauti dar kartą ir vėl atversti. Jei įmanoma, padaryti dar vieną tokį pjūvį. Gautą išpjovos gabalėlį lengvai pamušti, kol gausis maždaug 0,5 cm storio išklotinė. Mėsą paskaninti kinietišku penkių prieskonių mišiniu bei druska ir tolygiai užberti apkeptas voveraites paliekant po centimetrą iš kraštų. Tuomet, stipriai spaudžiant, suvynioti mėsos vyniotinį, kad viduje neliktų tarpų, ir jį surišti maistui skirtu siūlu - taip mėsa iškeps žymiai tolygiau ir išliks sultinga. Taip paruoštą kiaulienos išpjovos vyniotinį su voveraitėmis apkepti iš visų pusių keptuvėje ir kepimą užbaigti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba kol vidinė temperatūra pasieks 62°C. Iškepus mėsą palikti 5-10 minučių pailsėti.
  • 3Švariai nuplautus špinatus užpilti verdančiu vandeniu, atsargiai maišyti, kol jie suminkštės. Tuomet juos nukošti ir perlieti šaltu vandeniu, kad neprarastų visų maistingų medžiagų ir gražios žalios spalvos. Nusunkus skysčio perteklių paskaninti tyru alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu.
  • 4Į indą, kuriame kepė kiaulienos išpjovos vyniotinis, supilti nuo voveraičių likusį skystį, vištienos sultinį ir maišant kaitinti, kol nugaruos per pusę. Prieš patiekiant padažą perkošti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis