I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Vyniotinis su aviečių džemu ir plikytu kremu


Ingredientai


Biskvitui reikės:

3 kiaušinių trynių
2 kiaušinių
100 g cukraus
3 kiaušinių baltymų
40 g cukraus

Aviečių džemui reikės:

110 g cukraus, skirto džemams
250 g šaldytų aviečių
½ citrinos sulčių

Plikytam kremui reikės:

250 g pieno
50 g cukraus
25 g kukurūzų krakmolo
2 trynių
65 g sviesto
  • 1Biskvitui kiaušinius su kiaušinių tyniais bei 100 g cukraus išpurenti iki standžiu putų. Kiaušinių baltymus su 40 g cukraus taip pat išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti. Į ją po truputį imaišyti kvietinius miltus. Biskvitą tolygiai paskirstyti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 12-13 minučių.
  • 2Į prikaistuvį sudėti šaldytas avietes, įpilti aviečių tyrės ir cukrų, skirtą džemams. Viską išmaišyti šluotele, užvirti ir palikt virti 10 min. Prieš nukeliant džemą, išspausti pusės citrinos sulčių ir 30 s palaikyti ant kaitros. Taip daroma, kad geriau suveiktų pektinas, esantis cukruje. Džemą perpilti į atskirą indą ir atvėsinti.
  • 3Plikytam kremui pieną supilti į prikaistuvį ir užvirti. Cukrų sumaišyti su krakmolu ir permaišyti su kiaušinių tryniais. Bemaišant po truputį pilti karštą pieną, ir, cukrui ištirpus, masę grąžinti atgal i prikaistuvį. Sumažinti iki vidutinės kaitros ir virinti, kol sutirštės. Kremui pradėjus tištėti dar įpilti vanilės ekstrakto. Nuimti nuo kaitros ir maišant sudėti sviestą. Maišyti, kol gausis vientisa masė. Ją perpilti į kitą indą ir palikti šaldytuve atvėsti.
  • 4Visiems ingredientams atvėsus galima formuoti vyniotinį. Biskvitą išpjauti iš skardos ir atsargiai ištraukti. Dėti ant kepimo popieriaus, kuris padės lenviau vynioti vyniotinį.
  • 5Ant biskvito tolygiai paskirstyti plikytą kremą, o ant jo džemą. Tuomet popieriaus pagalba vynioti vyniotinį. Popierius turi likti apvyniotas, kad išlaikytų formą.
  • 6Suformuotą vyniotinį įdėti sustingti į šaldytuvą. Geriausia palaikyti per naktį.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis