I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Vyniotinis su aviečių džemu ir plikytu kremu


Ingredientai


Biskvitui reikės:

3 kiaušinių trynių
2 kiaušinių
100 g cukraus
3 kiaušinių baltymų
40 g cukraus

Aviečių džemui reikės:

110 g cukraus, skirto džemams
250 g šaldytų aviečių
½ citrinos sulčių

Plikytam kremui reikės:

250 g pieno
50 g cukraus
25 g kukurūzų krakmolo
2 trynių
65 g sviesto
  • 1Biskvitui kiaušinius su kiaušinių tyniais bei 100 g cukraus išpurenti iki standžiu putų. Kiaušinių baltymus su 40 g cukraus taip pat išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti. Į ją po truputį imaišyti kvietinius miltus. Biskvitą tolygiai paskirstyti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 12-13 minučių.
  • 2Į prikaistuvį sudėti šaldytas avietes, įpilti aviečių tyrės ir cukrų, skirtą džemams. Viską išmaišyti šluotele, užvirti ir palikt virti 10 min. Prieš nukeliant džemą, išspausti pusės citrinos sulčių ir 30 s palaikyti ant kaitros. Taip daroma, kad geriau suveiktų pektinas, esantis cukruje. Džemą perpilti į atskirą indą ir atvėsinti.
  • 3Plikytam kremui pieną supilti į prikaistuvį ir užvirti. Cukrų sumaišyti su krakmolu ir permaišyti su kiaušinių tryniais. Bemaišant po truputį pilti karštą pieną, ir, cukrui ištirpus, masę grąžinti atgal i prikaistuvį. Sumažinti iki vidutinės kaitros ir virinti, kol sutirštės. Kremui pradėjus tištėti dar įpilti vanilės ekstrakto. Nuimti nuo kaitros ir maišant sudėti sviestą. Maišyti, kol gausis vientisa masė. Ją perpilti į kitą indą ir palikti šaldytuve atvėsti.
  • 4Visiems ingredientams atvėsus galima formuoti vyniotinį. Biskvitą išpjauti iš skardos ir atsargiai ištraukti. Dėti ant kepimo popieriaus, kuris padės lenviau vynioti vyniotinį.
  • 5Ant biskvito tolygiai paskirstyti plikytą kremą, o ant jo džemą. Tuomet popieriaus pagalba vynioti vyniotinį. Popierius turi likti apvyniotas, kad išlaikytų formą.
  • 6Suformuotą vyniotinį įdėti sustingti į šaldytuvą. Geriausia palaikyti per naktį.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis