I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Vyšnių galette


Ingredientai


Tešlai reikės:

100 šalto sviesto
1 valg. šaukšto cukraus
Žiupsnelio druskos
30 ml vandens
1 kiaušinio (tešlos paviršiaus aptepimui)

Vyšnių įdarui:

300 g gliaudytų vyšnių
1 valg. šaukšto kukurūzų krakmolo
2 šaukštų rudojo cukraus
  • 1Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir druską. Sudėti šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Supilti vandenį ir minkyti, kol trupiniai sukibs. Jeigu jie per sausi ir nekimba, tuomet įpilti dar šlakelį. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir valandai palikti šaldytuve, kad ji sutvirtėtų. Pastovėjusią tešlą iškočioti į apskritimą.
  • 2Vyšnias be kauliukų sumaišyti su krakmolu ir cukrumi. Susidariusį sirupo perteklių nupilti, kad iškepusi tešla išliktų trapi. Įdarą tolygiai ant tešlos paskirstyti taip, kad kraštuose liktų apie 5 cm švarios tešlos. Kraštelius užlenkti į galette vidų ir tešlos paviršių aptepti kiaušinio plakiniu. Galima apibarstyti cukrumi, taip susiformuos saldi ir traški plutelė.
  • 3Kepti iki 200˚C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol tešlos kraštai taps gražios aukso spalvos.
  • 4Skaniausia valgyti šiltą su ledais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis