I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Vyšnių galette


Ingredientai


Tešlai reikės:

100 šalto sviesto
1 valg. šaukšto cukraus
Žiupsnelio druskos
30 ml vandens
1 kiaušinio (tešlos paviršiaus aptepimui)

Vyšnių įdarui:

300 g gliaudytų vyšnių
1 valg. šaukšto kukurūzų krakmolo
2 šaukštų rudojo cukraus
  • 1Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir druską. Sudėti šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Supilti vandenį ir minkyti, kol trupiniai sukibs. Jeigu jie per sausi ir nekimba, tuomet įpilti dar šlakelį. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir valandai palikti šaldytuve, kad ji sutvirtėtų. Pastovėjusią tešlą iškočioti į apskritimą.
  • 2Vyšnias be kauliukų sumaišyti su krakmolu ir cukrumi. Susidariusį sirupo perteklių nupilti, kad iškepusi tešla išliktų trapi. Įdarą tolygiai ant tešlos paskirstyti taip, kad kraštuose liktų apie 5 cm švarios tešlos. Kraštelius užlenkti į galette vidų ir tešlos paviršių aptepti kiaušinio plakiniu. Galima apibarstyti cukrumi, taip susiformuos saldi ir traški plutelė.
  • 3Kepti iki 200˚C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol tešlos kraštai taps gražios aukso spalvos.
  • 4Skaniausia valgyti šiltą su ledais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis