I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Ypatingai traškūs bulviniai blynai


Ingredientai


Blynams reikės:

1,5-2 kg bulvių
1 svogūno
4 šaukštų lydyto sviesto
Druskos

Padažui reikės:

180 g varškės
2-3 šauktų grietinės
4 šaukštų rūgpienio
Žiupsnelio druskos
Šakelės krapų
  • 1Padažui varškę šiek tiek pertrinkite, kad ji būtų kremiškesnė. Sumaišykite su grietine ir rūgpieniu. Jei trūksta skystumo, rūgpienio galite įdėti daugiau. Pagardinkite druska ir smulkintais krapais.
  • 2Šiems bulviniams blynams rekomenduojame rinktis daugiau krakmolingas bulves, tokios kepant išliks tvirtesnės ir traškesnės. Nuvalytas bulves supjaustykite labai plonais šiaudeliais. Tam labai puikiai pasitarnaus daržovių pjaustyklė Mandolina.
  • 3Taip supjaustytas bulves perplaukite vandeniu ir labai gerai nusausinkite.
  • 4Sumaišykite su smulkiais kubeliais supjaustytu svogūnu, druska ir lydytu sviestu.
  • 5Ant didesnės kaitros įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi (jo nepagailėkite) ir kepkite blynelius plonu sluoksiu, kol jie apskrunda ir tampa traškūs.
  • 6Patiekite su jau pagamintu gaiviu varškės padažu. Taip pat prie jų labai tinka sūdyta parūkyta lašiša.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis