I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Ypatingas šokoladinis creme brulee


Creme brulee - klasikinis desertas, kuris gerai paruoštas, tikrai patinka daugeliui, tačiau gali būti kiek pabodęs. Būtent todėl šefas Gediminas siūlo šventinį stalą papuošti ne tradiciniu šio deserto variantu, o pasimėgauti sodraus šokolado skoniu, su apelsino užuominomis, kurios puikiai tiks kalėdiniam laikotarpiui.

Traškus, karamelinis deserto viršus, pagamintas iš sausos karamelės, šokoladiniam creme brulee suteiks papildomo, išskirtinio skonio, o sudaužyti jį prieš skanaujant, bus vienas malonumas.

Ingredientai


Jums reikės:

6 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių
50 g cukraus
1 vnt. apelsino sulčių (šviežiai spaustų)
1 arb. šaukštelio juodos, tirpios kavos

Sausai karamelei jums reikės:

100 g cukraus
  • 1Į prikaistuvį supilkite grietinėlę ir pakaitinkite ją. Grietinėlė neturi užvirti.
  • 2Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, suberkite cukrų, išspauskite aplesino sulčių ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • 3Į pakaitintą ir nuo kaitros nukeltą grietinėlę supilkite tirpią kavą, sudėkite juodąjį šokoladą ir viską maišykite tol, kol šokoladas ištirps.
  • 4Maišant kiaušinių trynių masę po truputį pilkite šokolado masę (pusę jos), kad tryniai pasterizuotųsi. Gautą masę supilkite į šokolado masės likutį prikaistuvyje ir gerai išmaišykite. Kad kremas butų vientisas ir be gumuliukų, perkoškite jį per sietelį. Supilstykite į creme brulee gamybai skirtus (ar panašius karščiui atsparius) indelius ir juos sudėkite į aukštesnę kepimo skardą. Į ją įpilkite vandens, kad apsemtų creme brulee indelius maždaug iki pusės ir dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę, su viršaus ir apačios kaitinimo funkcija. Kepkite apie 30 minučių, kol kraštai sutvirtės, o kremas dar liks „judantis“.
  • 5Desertui iškepus atvėsinkite jį kambario temperatūroje, o po to ir šaldytuve. Creme brulee turi būti patiektas šaltas.
  • 6Išskirtiniam deserto skoniui išgauti paruoškite sausą karamelę. Sausą prikaistuvį pastatykite ant kaitros ir supilkite maždaug trečdalį cukraus. Nemaišykite, tik kartas nuo karto pajudinkite prikaistuvį į šonus, kad cukrus tolygiau tirptų. Ištirpus pirmam sluoksniui, supilkite dar vieną trečdalį cukraus ir taip kartokite su visu kiekiu, kol gausite norimos spalvos karamelę. Cukrui visiškai ištirpus ir pasiekus norimą „sudegimą“ nieko nelaukdami išpilkite masę ant silikoninio kilimėlio ar kito nelimpančio ir karščiui atsparaus paviršiaus ir atvėsinkite. Būkite ypatingai atsargūs dirbdami su karšta karamele, kad neapsidegintumėte. Karamelei atvėsus, sutrinkite ją iki cukraus pudros konsistencijos.
  • 7Gauta sausa karamele sietelio pagalba apibarstykite atvėsusią creme brulee ir su degikliu ją išlydykite. Karamelės sluoksniui sustingus, jau galite skanauti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis