I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Ypatingas šokoladinis creme brulee


Ingredientai


Jums reikės:

6 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių
50 g cukraus
1 vnt. apelsino sulčių (šviežiai spaustų)
1 arb. šaukštelio juodos, tirpios kavos

Sausai karamelei jums reikės:

100 g cukraus
  • 1Į prikaistuvį supilkite grietinėlę ir pakaitinkite ją. Grietinėlė neturi užvirti.
  • 2Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, suberkite cukrų, išspauskite aplesino sulčių ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • 3Į pakaitintą ir nuo kaitros nukeltą grietinėlę supilkite tirpią kavą, sudėkite juodąjį šokoladą ir viską maišykite tol, kol šokoladas ištirps.
  • 4Maišant kiaušinių trynių masę po truputį pilkite šokolado masę (pusę jos), kad tryniai pasterizuotųsi. Gautą masę supilkite į šokolado masės likutį prikaistuvyje ir gerai išmaišykite. Kad kremas butų vientisas ir be gumuliukų, perkoškite jį per sietelį. Supilstykite į creme brulee gamybai skirtus (ar panašius karščiui atsparius) indelius ir juos sudėkite į aukštesnę kepimo skardą. Į ją įpilkite vandens, kad apsemtų creme brulee indelius maždaug iki pusės ir dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę, su viršaus ir apačios kaitinimo funkcija. Kepkite apie 30 minučių, kol kraštai sutvirtės, o kremas dar liks „judantis“.
  • 5Desertui iškepus atvėsinkite jį kambario temperatūroje, o po to ir šaldytuve. Creme brulee turi būti patiektas šaltas.
  • 6Išskirtiniam deserto skoniui išgauti paruoškite sausą karamelę. Sausą prikaistuvį pastatykite ant kaitros ir supilkite maždaug trečdalį cukraus. Nemaišykite, tik kartas nuo karto pajudinkite prikaistuvį į šonus, kad cukrus tolygiau tirptų. Ištirpus pirmam sluoksniui, supilkite dar vieną trečdalį cukraus ir taip kartokite su visu kiekiu, kol gausite norimos spalvos karamelę. Cukrui visiškai ištirpus ir pasiekus norimą „sudegimą“ nieko nelaukdami išpilkite masę ant silikoninio kilimėlio ar kito nelimpančio ir karščiui atsparaus paviršiaus ir atvėsinkite. Būkite ypatingai atsargūs dirbdami su karšta karamele, kad neapsidegintumėte. Karamelei atvėsus, sutrinkite ją iki cukraus pudros konsistencijos.
  • 7Gauta sausa karamele sietelio pagalba apibarstykite atvėsusią creme brulee ir su degikliu ją išlydykite. Karamelės sluoksniui sustingus, jau galite skanauti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Prancūziškų skrebučių apkepas vėlyviems pusryčiams

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Prancūziškų skrebučių apkepas vėlyviems pusryčiams

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas Brookie

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškasis amerikietiškas obuolių pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminis mangų desertas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis