I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Ypatingas šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais


Ingredientai


Jums reikės:

100 g sviesto
75 g kepintų lazdyno riešutų
3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
45 g cukraus
  • 1Ištirpinkite kartųjį šokoladą kartu su sviestu. Tai galite padaryti garų vonelę ar mikrobangų krosnelėje, tačiau labai svarbu stipriai neužkaitinti šokolado.
  • 2Lazdyno riešutus su luobele įdėkite į iki 160 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug dešimt minučių. Lengvai apskrudusius ir pravėsusius riešutus imkite į saują ir patrinkite tarp delnų, kad nusiluptų luobelė. Taip paruoškite visus riešutus. Paskrudintus ir nuvalytus riešutus susmulkinkite iki miltų. Būkite atsargus – per ilgai malant riešutus išsiskiria aliejus ir riešutų miltai sulimpa, būna nebetinkami.
  • 3Kambario temperatūros kiaušinius kartu su cukrumi išplakite iki labai purios masės.
  • 4Į ištirpintą ir pravėsusią šokolado ir sviesto masę sudėkite lazdyno riešutų pastą ir viską labai gerai išmaišykite. Gautą masę, per du kartus, sudėkite į išplaktą kiaušinio ir cukraus masę, atsargiai viską išmaišykite, suberkite riešutų miltus, dar kartą viską gerai išmaišykite.
  • 5Į 20 cm skersmens formelę įklokite kepimo popierių ir supilkite gautą masę. Taip paruoštą pyragą kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija maždaug 30 – 35 minutes.
  • 6Iškepusį pyragą galite patiekti šiltą kartu su šviežiomis uogomis ar ledais arba skanauti atvėsusį prie puodelio arbatos.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis