I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Ypatingas šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais


Minkštutėlis, gomurį glostantis šokoladinis pyragas, kuriuo gali mėgautis ir glitimo netoleruojantys? Tikrai taip. Šefas Gediminas dalinasi receptu, kuriame nenaudojami miltai, o skanaujant pyragą atsiskleidžia nuostabus šokolado ir lazdyno riešutų skonių derinys. Ypatingas šokoladinis pyragas su lazdynų riešutais, tikrai nepaliks abejingų.

Ingredientai


Jums reikės:

100 g sviesto
75 g kepintų lazdyno riešutų
3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
45 g cukraus
  • 1Ištirpinkite kartųjį šokoladą kartu su sviestu. Tai galite padaryti garų vonelę ar mikrobangų krosnelėje, tačiau labai svarbu stipriai neužkaitinti šokolado.
  • 2Lazdyno riešutus su luobele įdėkite į iki 160 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug dešimt minučių. Lengvai apskrudusius ir pravėsusius riešutus imkite į saują ir patrinkite tarp delnų, kad nusiluptų luobelė. Taip paruoškite visus riešutus. Paskrudintus ir nuvalytus riešutus susmulkinkite iki miltų. Būkite atsargus – per ilgai malant riešutus išsiskiria aliejus ir riešutų miltai sulimpa, būna nebetinkami.
  • 3Kambario temperatūros kiaušinius kartu su cukrumi išplakite iki labai purios masės.
  • 4Į ištirpintą ir pravėsusią šokolado ir sviesto masę sudėkite lazdyno riešutų pastą ir viską labai gerai išmaišykite. Gautą masę, per du kartus, sudėkite į išplaktą kiaušinio ir cukraus masę, atsargiai viską išmaišykite, suberkite riešutų miltus, dar kartą viską gerai išmaišykite.
  • 5Į 20 cm skersmens formelę įklokite kepimo popierių ir supilkite gautą masę. Taip paruoštą pyragą kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija maždaug 30 – 35 minutes.
  • 6Iškepusį pyragą galite patiekti šiltą kartu su šviežiomis uogomis ar ledais arba skanauti atvėsusį prie puodelio arbatos.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis