I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais


Puikus desertas ar užkandis, kai norisi šiek tiek saldžiai, bet ir šiek tiek maistingai – avižiniai sausainiai. Klasikinį skonį papildo džiovintos spanguolės ir karijų riešutai, kuriuos galite keisti pagal skonį ar nuotaiką. Gaminant pagal šį receptą sausainius iškepsite minkštus ir nebyrančius, o jais mėgautis galėsite ne vieną dieną.

Ingredientai


Jums reikės:

85 g sviesto
0,5 arb. šaukštelio cinamono
100 g muskavado cukraus
100 g balto cukraus
85 ml neutralaus skonio aliejaus
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio trynio
0,5 arb. šaukštelio valgomosios sodos
250 g viso grūdo avižinių dribsnių
100 g džiovintų spanguolių
50 g karijų riešutų
  • 1Karamelizuokite sviestą. Į prikaistuvį sudėkite sviestą ir ant šiek tiek didesnės nei vidutinė kaitra jį kaitinkite, kol pradės karamelizuotis. Atsiradus mažiems, gintarinės spalvos „trupinėliams“ nuimkite prikaistuvį nuo kaitros.
  • 2Sviestą supilkite į didelį dubenį ir dar į karštą įdėkite cinamoną. Suberkite muskavado ir baltąjį cukrų ir su mentele viską gerai išmaišykite. Supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį ir vieno kiaušinio trynį, gerai viską išmaišykite iki vientisos, kreminės konsistencijos. Į masę per sietelį išsijokite miltus kartu su valgomąja soda ir vėl gerai išmaišykite.
  • 3Džiovintas spanguoles užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite keletą minučių ir gerai nusunkite. Suberkite jas, pasmulkintus karijų riešutus ir avižinius dribsnius į paruoštą sausainių masę ir gerai išmaišykite. Gautą masę palikite „pailsėti“ 10-15 minučių, kad visi ingredientai gerai susijungtų.
  • 4Tešlai pailsėjus, formuokite vienodo dydžio rutuliukus (1 sausainiui reikia maždaug 45 g tešlos). Juos dėkite į kepimo skardą ir šiek tiek paspauskite, kad gautųsi storas blynas. Rutuliukus dėkite atokiau vieną nuo kito, nes kepant jie išsileis ir išsiplės. Į standartinę skardą telpa maždaug 8 sausainiai.
  • 5Taip paruoštus sausainius dėkite kepti į iki 190 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 8-10 minučių.
  • 6Prieš skanaujant leiskite sausainiams šiek tiek pravėsti.
  • 7Patarimas: sausainių tešlą galima pagardinta arbatiniu šaukšteliu Maldon druskos, ji suteiks išskirtinio skonio.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis