Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu
Greitai pagaminami desertai labai praverčia, kai norisi skaniai, bet greitai. Būtent toks ir yra riešutinių tartalečiųreceptas! Jau paruoštos sviestinės tartaletės puikiai pasitarnaus, kaip deserto pagrindas, o lengvai pagaminamas riešutinis kremas su maskarponės sūrio papuošimais taps nuostabiu įdaru. Riešutus galite keisti pagal savo skonį, tad kiekvieną kartą mėgausitės skirtingais skoniais.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 9 vnt. saldžių sviestinių tartalečių
  • 100 g karijų riešutų
  • 100 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių

Maskarponės kremui jums reikės:

  • 250 g kreminio maskarponės sūrio
  • 100 g cukraus pudros
  • 1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 250-300 ml riebios grietinėlės

Karamelizuotiems riešutams reikės:

  • ~50 g karijų riešutų
  • Pusės stiklinės vandens
  • Pusės stiklinės cukraus
  • Šlakelio vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga
 

  • Iš anksto paruoškite karamelizuotus karijų riešutus papuošimui. Sumaišykite vandens su cukrumi, įpilkite šlakelį vanilės ekstrakto ir pakaitinkite maišydami kol cukrus ištirps. Suberkite karijų riešutus į sirupą ir palaikykite keletą valandų. Išimkite riešutus iš sirupo ir kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 15 minučių. Tada permaišykite riešutus ir kepkite dar 5 minutes.
  • Paruoškite riešutinį frančiapą. Į smulkintuvo indą supilkite karijų riešutus, cukrų ir susmulkinkite. Sudėkite sviestą ir viską pertrinkite. Įmuškite kiaušinius ir dar kartą sutrinkite viską iki vientisos masės.
  • Paruoštą kremą sudėkite į tartaletes. Kremas turėtų užpildyti tartaletes iki pat viršaus.
  • Taip paruoštas tartaletes kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 13-15 minučių.
  • Paruoškite maskarponės kremą. Į plaktuvo dubenį sudėkite kreminį maskarponės sūrį, cukraus pudrą ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite vanilės ekstrakto ir 150 ml grietinėlės, išmaišykite, supilkite likusią grietinėlę ir dar kartą viską išplakite iki vientisos masės (būkite atsargūs, neperplakite).
  • Paruoštu kremu konditerinio švirkšto/maišelio pagalba papuoškite pilnai atvėsusias tartaletes ir apibarstykite karamelizuotais karijų riešutais.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}