Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto
Purūs it debesėliai, burnoje tirpstantys rikotos virtinukai gnudi – puikus pasirinkimas visai šeimai, net ir patiems mažiausiems. Receptas labai paprastas, tik reikalaujantis šiek tiek kantrybės, nes virtinukai turi pastovėti per naktį, kad apstingtų ir verdant neiširtų. Nors šie kukuliai labai skanūs ir vieni, tačiau labai rekomenduojame sugaišti dar kelias minutes laiko ir pasigaminti tikrai fantastiško skonio raudonąjį pesto. Nuostabios tekstūros raudonasis pesto gaminamas iš pusiau džiovintų pomidorų, todėl yra išskirtinės konsistencijos ir puikiai tinka prie šilkinių rikotos virtinukų. Išmėginkite, tikrai verta.    
Spausdinti receptą

Raudonajam pesto reikės:

  • 200 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 50 g kedrinių pinijų
  • 30 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 1-2 vnt. skiltelių česnakų
  • ~10 vnt. šviežių baziliko lapelių
  • 250 g rikotos

Rikotos virtinukams reikės:

  • 30 g tarkuoto parmezano sūrio
  • Šiek tiek šviežiai tarkuoto muskato riešuto
  • 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 1 arb. š. kvietinių miltų
  • Semolina miltų virtinukų apvoliojimui

Taip pat reikės:

  • Šiek tiek tarkuoto parmezano patiekimui
  • Šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus su trumais pasirinktinai

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite raudonąjį pesto. Į trintuvo indą sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, kedrines pinijas, suberkite tarkuotą parmezano sūrį, sudėkite pasmulkintas česnako skilteles, baziliko lapelius ir viską susmulkinkite. Jei trinant pesto matote, kad konsistencija yra per tiršta, įpilkite porą šaukštų aliejaus likusio nuo saulėje džiovintų pomidorų.
  • Paruoškite rikotos virtinukus. Rikotą išimkite iš pakuotės ir maždaug 30 minučių padėkite ant popierinio rankšluosčio kad susigertų perteklinis skystis. Tuomet rikotą sudėkite į dubenėlį, suberkite tarkuotą parmezano sūrį, įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto, įdėkite kiaušinį, prieš tai palaikę jį ant sietelio, kad taip pat nuvarvėtų perteklinis skystis. Viską gerai išmaišykite. Įdėkite arbatinį šaukštelį išsijotų miltų ir vėl gerai išmaišykite.
  • Skardelę ar lėkštę tinkamą dėti į šaldytuvą gausiai pabarstykite semolina miltais. Jei neturite semolina miltų, juos pakeisti galite manų kruopomis ar kukurūzų rupesniais miltais. Ledų kaušelio ar šaukšto pagalba formuokite vienodo dydžio kamuoliukus ir dėkite ant skardos. Suformuotus kukuliukus gausiai apibarstykite miltais ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
  • Suformuotus ir atšalusius rikotos virtinukus dėkite virti į pasūdytą verdantį vandenį ir išgriebkite vos tik iškils į paviršių.
  • Išvirusius rikotos virtinukus patiekite su raudonuoju pesto padažu ir šiek tiek parmezano sūrio.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}