Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais
Grybais kvepiantis, vaikystę primenantis, labai aromatingas vištienos troškinys tikrai tiks ir patiks visai šeimai. Tai maistas, kuris sušildo ir užpildo jaukumu. O kad būtų dar ypatingiau – kartu su troškiniu pagaminkite ir sviestinius pyragėlius, kurie iškepę troškinyje, prisigers fantastiško aromato ir suteiks papildomo skonio bei tekstūros. Iš ties labai rudeniškas patiekalas, kuris labai tiks šaltiems vakarams su šeima ar artimaisiais.
Spausdinti receptą

Sviestiniams pyragėliams reikės:

  • 320 g kvietinių miltų
  • 20 g kepimo miltelių
  • 2 arb. š. druskos
  • 120 g labai šalto sviesto
  • 220 g grietinės

Troškiniui reikės:

  • 1 vnt. morkos
  • 1 vnt. saliero stiebo
  • 1 vnt. svogūno
  • Nedidelio gabalėlio sviesto
  • 3-4 vnt. skiltelių česnako
  • 2 valg. š. miltų
  • 0,5 l sultinio
  • 3 vnt. virtos vištienos krūtinėlės (500g nevirtos)
  • 1 stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 300 g voveraičių ar kitų mėgstamų grybų
  • 100 ml grietinėlės
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

Taip pat reikės:

  • 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio plakinio

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite tešlą pyragėliams. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per „burokinę“ tarką sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Tuomet į mišinį supilkite grietinę ir tešlos kapoklės arba peilio pagalba kapodami išmaišykite tešlą. Rankomis iš tešlos suformuokite storą stačiakampį ir perskirkite jį į tris dalis. Uždėkite jas vieną ant kitos ir suspauskite suformuodami vientisą stačiakampį, maždaug 2-3 cm storio. Taip paruoštą tešlą padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad gerai atvėstų.
  • Paruoškite troškinį. Morką, salierą ir svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais ir apkepinkite svieste kol daržovės suminkštės, o svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite traiškytą česnaką ir maišydami kepkite dar 1 minutę. Suberkite miltus ir nuolat maišydami kepinkite apie 1 minutę ir tuomet per kelis kartus, vis pamaišant supilkite sultinį. Viską gerai išmaišius sudėkite smulkintą vištieną, žirnelius ir grybus, išmaišykite ir palikite pasitroškinti apie 10 minučių, kol sultinys šiek tiek nugaruos ir padažas patirštės. Tada supilkite grietinėlę, įberkite žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų ir išjunkite kaitrą.
  • Iš atšalusios tešlos išspauskite pyragėlius ir dėkite tiesiai į troškinį panardinant iki pusės ar net šiek tiek daugiau. Pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu ir taip paruoštą troškinį su pyragėliais dėkite kepti į iki 220 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 15 minučių.
  • Troškinį patiekite kartu su pyragėliais.
  • Patarimas. Detaliau, kaip pagaminti tešlą sviestiniams pyragėliams galite rasti apačioje esančiame video arba GARDU GARDU Youtube kanale.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}