Jei svajojate apie šventinį kvapą namuose, siūlome pasigaminti nuostabų apelsininį filo tešlos pyragą su aguonomis! Traškus, o kartu ir drėgnas kepinys užpildys namus jaukumo jausmu, o svečiai negailės komplimentų! Paruošite lengvai ir greitai, tad liks laiko ir kitiems maloniems užsiėmimams!
Spausdinti receptą
Trapiam pagrindui reikės:
- ~400 g Filo tešlos pakuotė
- 200 g lydyto sviesto
- 40 g migdolų miltų
Apelsinų kremui reikės:
- 4 kiaušinių
- 200 g cukraus
- 400 ml grietinėlės
- 1 didelio apelsino
- 1-2 valg. šaukštų aguonų
- Šlakelio vanilės ekstrakto su sėklytėmis
Gaminimo eiga
- Kepimo formą patepkite lydytu sviestu. Dėkite vieną filo tešlos sluoksnį, jį patepkite sviestu ir plonu sluoksniu užberkite migdolų miltų. Ant viršaus dėkite antrą filo tešlos sluoksnį, patepkite sviestu, užberkite riešutų miltų ir taip kartokite, kol gausite keturis sluoksnius (viršutinį būtinai patepkite sviestu ir užberkite riešutų miltų). Už kepimo formos kraštų išlindusią tešlą apipjaukite peiliu. Ją netvarkingai sudėkite ant paruošto pagrindo ir aptepkite sviestu.
- Dabar formuosime filo tešlos suktinius. Paimkite vieną filo tešlos lakštą, pasidėkite ant darbastalio ir apteptikte sviestu. Dėkite antrą lakštą ir vėl aptepkite sviestu. Iš gautos tešlos išilgai suformuokite „armonikėlę“. Suspausti tešlos nereikia, tegul lieka tarpai. Gautą „armonikėlę“ susukite į laisvą suktinį ir dėkite į formą. Tešlos nesuspauskite, tegul lieka kuo daugiau tarpų, kurie vėliau bus pripildyti kremu. Susukite tiek suktinių, kad pilnai užsipildytų pyrago forma. Viršų aptepkite sviestu.
- Taip paruoštą pagrindą su filo tešla kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 20-25 min, kol apskrus. Iškepus atvėsinkite.
- Išplakite kiaušinius su cukrumi. Tuomet įpilkite grietinėlę, įtarkuokite vieno apelsino žievelę (tik geltonąją dalį), įspauskite apelsino sultis, įberkite aguonas ir įpilkite šlakelį vanilės ekstrakto su sėklytėmis. Viską gerai išmaišykite. Paruoštą kremą supilkite ant iškepusio bei atvėsusio pagrindo ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje su kaitinimu iš viršaus ir apačios apie 30 minučių. Prieš ragaujant šiek tiek atvėsinkite.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}