Silkės Sevičė („ceviche“)

Silkės Sevičė („ceviche“)
Sevičė („ceviche“) – tai bene garsiausias iš Peru kilęs jūrų gėrybių patiekalas, paplitęs po visą pasaulį. Sevičė ruošiama iš šviežios žalios žuvies, kuri yra užmarinuojama žaliųjų, įprastų citrinų ar kitų citrusinių vaisių sultimis, pridedant kitų įvairių gaivių vaisių, daržovių ir žolelių. Citrusų sultys ne tik suteikia skonio, bet ir sultyse esanti rūgštis apdoroja žalią žuvį taip, kad ji atrodo, lyg būtų neseniai pagaminta. Šiame recepte naudojama ne šviežia žuvis, o lengvai sūdyta silkė, tačiau visas kitas ruošimo procesas išlieka toks pats. Išskirtinė idėja tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • Apie 200 g lengvai sūdytos silkės file
  • 3 žaliųjų citrinų
  • 1 citrinos
  • Gabalėlio šviežio imbiero
  • Pundelio šviežios kalendros
  • Žiupsnelio druskos
  • 2-3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
  • 1 aitriosios paprikos
  • Pundelio svogūnų laiškų

Keptai saldžiai bulvei reikės:

  • 2 ~500 g saldžiųjų bulvių
  • 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
  • 3-4 šaukštų lukštentų saulėgrąžų
  • 2-3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga
 

  • Šiame recepte naudojama ne šviežia žuvis, o lengvai sūdyta silkė, tačiau visas kitas ruošimo procesas išlieka toks pats. Išspauskite citrinos bei žaliųjų citrinų sultis. Į sultis suberkite maždaug šaukštą smulkinto imbiero, sudėkite pundelį šviežios kalendros ir žiupsnelį druskos, įpilkite tyrą alyvuogių aliejų ir viską smulkintuvu sutrinkite iki vientisos konsistencijos marinato-padažo. Nusausintą silkės filė supjaustykite nedideliais, maždaug vieno kąsnio, gabaliukais. Smulkiais šiaudeliais supjaustykite mėlynąjį svogūną, susmulkinkite aitriąją papriką (jos dėkite pagal skonį) bei svogūnų laiškus ir sumaišykite su silke. Tuomet užpilkite paruoštu citrusų marinatu-padažu, išmaišykite ir palikite 10-15 minučių pasimarinuoti.
  • Švariai nuplautas saldžias bulves supjaustykite maždaug 2 centimetrų storio griežinėliais, apvoliokite krakmole, nukratykite perteklių ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite iki 180С įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, arba kol bulvės visiškai suminkštės. Iškepusias saldžiąsias bulves pabarstykite lukštentomis saulėgrąžomis, sutraiškykite, kad gautumėte „blynelį“, pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 230°C įkaitintoje orkaitėje su grilio funkcija maždaug 10 minučių, kol paskrus.

Vaizdo įrašas

Japoniškas Okonomiyaki blynas
Pusryčiai Užkandžiai

Japoniškas Okonomiyaki blynas

Obuolių pyragas su pasiflorų skonio karamele
Desertai

Obuolių pyragas su pasiflorų skonio karamele

Eklerai su plikyto kremo įdaru
Desertai

Eklerai su plikyto kremo įdaru

Vėlyvieji pusryčiai draugams
Pusryčiai

Vėlyvieji pusryčiai draugams