O kas sakė, kad pyragas turi būti tik saldus? Tikrai ne! Šis nuostabus sluoksniuotos tešlos pyragas su artišokais tikrai patiks visiems kepinių gerbėjams. Puiki proga iš arčiau susipažinti su vis dar ganėtinai egzotiška daržove! Išbandykite, tikrai verta
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (2 lakštų)
- 450 g – 500 g konservuotų artišokų
- 1 kiaušinio (tešlos aptepimui)
- 100 g tarkuoto mocarelos sūrio
- 100 g kreminio ožkų pieno sūrio
- 1 kiaušinio
- Šakelės šviežio rozmarino
- Žiupsnelio čili pipirų dribsnių
- Keletos kaparėlių
- Keletos parmezano sūrio drožlių
- 1 citrinos žievelės
Gaminimo eiga
- Vieno sluoksniuotos tešlos lakšto kraštus (apie 1 cm) patepkite kiaušinio plakiniu ir ant jų užklijuokite maždaug 1 cm storio juosteles išpjautas iš kito tešlos lakšto. Turite gauti lakštą su „rėmeliu“, tai bus jūsų pyrago pagrindas. Kad pyragui kepant pagrindas „rėmelio“ viduje tolygiai pakiltų, subadykite jį šakute.
- Į dubenį sudėkite tarkuotą mocarelos sūrį, kreminį ožkų pieno sūrį, kiaušinį, susmulkintą šviežią rozmariną ir gerai viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
- Gautą sūrių masę tolygiai paskleiskite ant paruošto pyrago pagrindo, rėmelio viduje. Ant viršaus tolygiai, per visą pyrago plotą, išdėliokite ketvirčiais pjaustytus artišokų gabalėlius. Apibarstykite čili pipirų dribsniais ir konservuotais kaparėliais.
- Pyrago kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija maždaug 20 minučių, kol tešla gražiai apskrus ir padas sutvirtės.
- Ant iškepusio pyrago užtarkuokite keletą parmezano sūrio drožlių ir truputį citrinos žievelės.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}