Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis
Šokoladas ir vyšnios – klasikinė tobula skonių kombinacija. O jei dar pridėsite šalia kaušelį ledų.. Tiesiog tobulas desertas. O geriausia tai, kad pagaminsite greitai ir be jokių ypatingų pastangų. Tai sodraus skonio, užpildantis desertas, kurio saldumą atsveria vyšnių rūgštelė, o visą skonių kombinaciją puikiai gali užbaigti šiek tiek kokybiškų ledu.
Spausdinti receptą

Vyšnių paruošimui reikės:

  • 400 g vyšnių (gali būti šaldytos)
  • 70 g cukraus
  • 1 valg. š. kukurūzų krakmolo

Tešlai reikės:

  • 120 g miltų
  • 1,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 45 g kakavos
  • 200 g cukraus
  • 100 ml espresso kavos
  • 50 ml neutralaus skonio augalinio aliejaus
  • 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 100 ml kefyro
  • 0,5 arb. š. maistinės sodos
  • Šlakelio vanilės ekstrakto

Taip pat reikės:

  • 50 g juodojo šokolado granulių
  • Mėgstamų ledų

Gaminimo eiga
 

  • Į dubenį suberkite atšilusias vyšnias, cukrų bei kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Į kepimo indą įklokite sviestinio popieriaus, suberkite paruoštas vyšnias ir tolygiai paskirstykite, kad uždengtų visą dugną.
  • Paruoškite tešlą. Į plaktuvo dubenį suberkite kartu su kepimo milteliais išsijotus miltus, išsijotą kakavą, cukrų ir išmaišykite. Supilkite kavą, aliejų, įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą sumaišytą su soda, įpilkite šlakelį vanilės ir greita eiga plakite apie dvi minutes.
  • Ant vyšnių su cukrumi suberkite šokolado granules ir užpilkite tešla. Taip paruoštą pyragą dėkite kepti į iki 175 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 30 minučių. Po 30 minučių mediniu pagaliuku patikrinkite ar pyragas tikrai iškepė.
  • Iškepusį pyragą po 10 minučių išimkite iš kepimo indo apversdami jį ir patiekite dar šiltą su vaniliniais ar kitais mėgstamais ledais.

Vaizdo įrašas

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais
Desertai

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu
Pagrindiniai patiekalai

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis
Pagrindiniai patiekalai

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}