Kas gali būti geriau už šokoladinį pyragą? Šokoladinis sūrio tortas. Sodrus šokoladas, traškūs kakavos gabaliukai ir švelnus kreminis sūris – tobula skonių ir tekstūrų kombinacija kiekvienam šokolado mėgėjui. Tai ne tik puikaus, turtingo skonio desertas, bet ir puošmena bet kokiam šventiniam stalui. Nors šiek tiek kantrybės gaminat šį nuostabų desertą prireiks, rezultatai pranoks visus lūkesčius. Tikrai verta išbandyti.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 100 g šokoladinių sausainių
- 30 g kambario temperatūros sviesto
- 340 g kreminio sūrio Regular
- 100 g cukraus
- 30 g Muskavado cukraus
- 15 g kokybiškos kakavos
- 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 170 g kartaus šokolado
- 100 ml riebios grietinėlės
- Šokoladinei glazūrai reikės:
- 300 g juodojo šokolado
- 30 g neutralaus skonio augalinio aliejaus
- 30 g lazdynų riešutų pastos
- Šiek tiek skaldytų kakavos pupelių pasirinktinai
Gaminimo eiga
- Paruoškite pyrago pagrindą. Šokoladinius sausainius ir kambario temperatūros sviestą sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite viską iki trupinių. Į kepimo formą įklokite kepimo popierių, supilkite sausainių trupinius ir tolygiai juos paskirstykite. Plokščios stiklinės pagalba gerai suspauskite pyrago pagrindą ir padėkite į šaldytuvą, kad apstingtų.
- Paruoškite pyrago masę. Į plakiklio indą sudėkite kreminį sūrį, suberkite paprastą ir Muskavado cukrų. Gerai išmaišykite iki vientisos masės be gumuliukų. Tada suberkite išsijotą kakavą, išmaišykite ir sudėkite kiaušinius. Viską dar kartą išmaišykite, bet neperplakite.
- Kartųjį šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir į dar šiltą supilkite grietinėlę. Gerai išmaišykite ir supilkite į sūrio kremo masę ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Paruoštą sūrio pyrago masę sudėkite ant atvėsusio sausainių pagrindo ir tolygiai išlyginkite. Kepimo formą su pyrago mase įdėkite į vandens vonelę ir dėkite kepti į iki 150 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija. Kepkite apie 1 valandą.
- Iškepusį sūrio pyragą pirmiausia atvėsinkite kambario temperatūroje, po to mažiausiai 4 valandom įdėkite į šaldytuvą, kad pilnai atvėstų ir tik tada išimkite iš kepimo formos.
- Paruoškite šokoladinę glazūrą. Į indelį su ištirpintu juoduoju šokoladu supilkite aliejų, sudėkite lazdyno riešutų pastą, suberkite skaldytas kakavos pupeles ir gerai išmaišykite. Paruošta glazūra padenkite visą sūrio pyragą ir padėkite jį į šaldytuvą, kad glazūra sustingtų.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}