Šokoladinių blynų tortas su juodojo šokolado glazūra

Šokoladinių blynų tortas su juodojo šokolado glazūra
Šį kartą turime jums išskirtinį šokoladinio blynų torto receptą, kurį tikrai verta išsisaugoti. Šokoladiniai blyneliai pertepti baltojo šokolado kremu ir užpilti juodojo šokolado ganašu – tiesiog šokoladinė svajonė! Šis tortas puikiai tinka tiek gimtadieniui, tiek bet kokiai kitai šventei. O šokolado mėgėjai juo mėgautis gali tiesiog vietoj deserto prie kavos.
Spausdinti receptą

Kremui jums reikės:

  • 500 ml grietinėlės (30-35% riebumo)
  • 250 g kokybiško baltojo šokolado

Blynams reikės:

  • 3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 40 g cukraus
  • 30 ml neutralaus kepimo aliejaus
  • 15 g grynos kakavos
  • 140 g kvietinių miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • 370 ml pieno

Šokolado ganašui reikės:

  • 400 ml grietinėlės (30-35% riebumo)
  • 400 g kokybiško juodojo šokolado

Gaminimo eiga
 

  • Į prikaistuvį supilkite grietinėlę ir lengvai ją pašildykite. Į dubenį sudėkite baltąjį šokoladą, užpilkite pašildyta grietinėle ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Gautą masę uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve geram pusdieniui arba pernakt.
  • Į aukštesnį trintuvo ar plakiklio indą įmuškite tris kiaušinius, įdėkite cukrų, kepimo aliejų, kakavą, miltus, druską, supilkite pieną ir trintuvo pagalba viską išmaišykite iki vientisos masės (trinti reikėtų apie 3 minutes). Gautą masę perkoškite per sietelį, kad įsitinkinti jog neliko gumuliukų. Prieš kepant blynus, tešlą palikite „pailsėti“ bent 15 minučių.
  • Lietinių blynų keptuvėje iškepkite maždaug 10-13 blynelių. Kol jie pravės, pasiruoškite kremą.
  • Anksčiau paruoštą baltojo šokolado kremą sudėkite į plakiklio dubenį ir palengva plakite su lopetėlės antgaliu (šluotelės šiam kremui geriau nenaudoti).
  • Pravėsusius blynus paruoškite tepimui. Ant blynų krūvelės uždėkite apverstą šiek tiek mažesnę nei blynai lėkštę ir apipjaukite kraštelius. Gausite vienodus, apvalius blynus, kurie sutepti išlaikys torto formą.
  • Sutepkite tortą. Ant vieno blynelio dėkite kupiną šaukštą baltojo šokolado kremo ir tolygiai jį paskirstykite per visą blyną. Ant užtepto kremo dėkite kitą blynelį ir vėl tepkite kremą. Taip kartokite tol, kol sutepsite visus blynelius. Likusiu kremu tolygiai aptepkite blynų viršų ir šonus. Taip suformuotą tortą palaikykite šaldytuve bent valandą.
  • Pasiruoškite juodojo šokolado ganašą. Prikaistuvyje pašildykite grietinėlę ir ją suberkite juodąjį šokoladą. Išjunkite kaitrą, viską maišykite kol šokoladas ištirps ir palikite pravėsti iki kambario temperatūros.
  • Atvėsusį blynų tortą dėkite ant grotelių ir tolygiai apliekite kambario temperatūros juodojo šokolado ganašu, išlyginkite mentele. Taip paruoštą tortą palikite šaldytuve bent valandai laiko, kad šokolado glazūra apstingtų.
  • Patarimas: Kaip torto pagrindą galite naudoti ploną šokoladinį biskvitą, taip tortą bus lengviau perkelti nuo grotelių į lėkštę ar į tortinę.

Vaizdo įrašas

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai
Užkandžiai

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu
Užkandžiai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais
Užkandžiai Pusryčiai

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais

Kalėdinis pyragas su aguonomis
Desertai

Kalėdinis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}