Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu
Lietiniai blynai yra mėgstami tiek didelių, tiek mažų, tad šis receptas tikrai patiks daugeliui. Tai ne šiaip blynų patiekalas, tai labai gardus desertas, kuris tiks bet kokia proga. Plonyčiai šokoladiniai lietiniai pertepti lengvu karameliniu kremu, pagardinti Oreo sausainių trupiniais ir aplieti juodojo šokolado ganašu – visiška tobulybė šokolado mylėtojams. Nors šis receptas pareikalaus šiek tiek kantrybės, tačiau pasiruošus viską iš vakaro, ryte ilgai netrukus galima surengti tikrą puotą. Išbandykite, tikrai nustebsite, kad blynai gali būti tokie skanūs.
Spausdinti receptą

Kremui reikės:

  • 500 ml riebios grietinėlės
  • 250 g balto šokolado su karamele

Blynams reikės:

  • 3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 40 g cukraus
  • 30 g neutralaus kepimo aliejaus
  • 15 g aukštos kokybės kakavos
  • 140 g kvietinių miltų
  • 370 ml pieno

Taip pat reikės:

  • 30 g Oreo sausainių

Šokolado ganašui reikės:

  • 400 ml grietinėlės (30-35% riebumo)
  • 400 g kokybiško juodojo šokolado
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite kremą. Grietinėlę supilkite į prikaistuvį ir pašildykite, kol pradės lengvai garuoti. Į dubenėlį suberkite baltą šokoladą su karamele ir užpilkite jį karšta grietinėle. Palikite porai minučių pastovėti, kad šokoladas aptirptų ir tada trintuvo pagalba gerai išmaišykite viską iki vientisos konsistencijos. Paruoštą kremą uždenkite su maistine plėvele taip, kad ji glaustųsi prie kremo paviršiaus. Taip paruoštą karamelinį kremą reikėtų laikyti šaldytuve mažiausiai aštuonias valandas.
  • Paruoškite blynų tešlą. Į aukštesnį trintuvo ar plakiklio indą įmuškite tris kiaušinius, įdėkite cukrų, kepimo aliejų, kakavą, miltus, druską, supilkite pieną ir trintuvo pagalba viską išmaišykite iki vientisos masės (trinti reikėtų apie 3 minutes). Gautą masę perkoškite per sietelį, kad įsitinkinti jog neliko gumuliukų. Prieš kepant blynus, tešlą palikite „pailsėti“ bent dvi valandas. Iš „pailsėjusios“ tešlos iškepkite maždaug 12-13 plonų lietinių blynų.
  • Kol blynai šiek tiek pravės, susmulkinkite Oreo sausainius, o „pailsėjusį“ kremą plaktuvo pagalba išplakite iki standaus kremo konsistencijos.
  • Iš iškeptų blynų ant stalviršio suformuokite ilgą, horizontalią eilę. Dėkite vieną blyną ant kito taip, kad užsidengtų tik pusę blyno*. Gautą eilę blynų padenkite nestoru sluoksniu kremo, apibarstykite su smulkintais Oreo sausainiais ir suvyniokite. Taip paruoštą blynų vyniotinį padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad kremas sustingtų. *Tiksliau kaip suformuoti blynų vyniotinį galite rasti GARDU GARDU youtube paskyroje.
  • Paruoškite šokoladinį ganašą. Grietinėlę supilkite į prikaistuvį ir pašildykite, kol pradės lengvai garuoti. Į dubenėlį suberkite juodąjį šokoladą ir užpilkite jį karšta grietinėle. Palikite porai minučių pastovėti, kad šokoladas aptirptų ir tada šluotele gerai viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Supilkite į dubenėlį ir įberkite žiupsnelį druskos.
  • Atvėsusį blynų vyniotinį galite aplieti paruoštu ganašu arba patiekti jį šalia, kaip padažą.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Kremiška žuvienė su lašiša
Pagrindiniai patiekalai

Kremiška žuvienė su lašiša

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu
Desertai

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Ypatingas šokoladinis creme brulee
Desertai

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu
Užkandžiai

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu
Užkandžiai

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola
Desertai

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Grikių blyneliai su įdaru
Pusryčiai

Grikių blyneliai su įdaru

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis
Pagrindiniai patiekalai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Vokiškos picos užkandis su šonine ir svogūnais
Užkandžiai

Vokiškos picos užkandis su šonine ir svogūnais

Pyragėliai su obuoliais
Desertai

Pyragėliai su obuoliais

Gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais
Pagrindiniai patiekalai

Gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais

Kiaulienos karka su kopūstais raudonojo vyno padaže
Pagrindiniai patiekalai

Kiaulienos karka su kopūstais raudonojo vyno padaže

Azijos įkvėpti koldūnai su krevetėmis ir kiauliena ramen sultinyje
Pagrindiniai patiekalai

Azijos įkvėpti koldūnai su krevetėmis ir kiauliena ramen sultinyje

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais
Desertai

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Midijos su traiškytomis bulvytėmis
Pagrindiniai patiekalai

Midijos su traiškytomis bulvytėmis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais
Desertai

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}