Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis
Šis lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas yra ne tik labai gardus, bet ir maistingas. Jame puikiai dera skirtingi skoniai ir tekstūros, todėl drąsiai galime teigti, kad sveikiau, nereiškia nuobodžiai ir neskaniai. Nors šio patiekalo žvaigždė turėtų būtį žuvis, šį kartą jos vietą užima ankštinės daržovės su chorizo tepamosios dešros padažu, kurių derinys yra toks geras, kad norisi kartoti dar ir dar. Sultingas starkis su traškia odele, pikantiškos ankštinės daržovės ir viską apjungiantis kremiškas jogurto ir česnako derinys – tikrai puikus patiekalas tinkantis visai šeimai, ypatingai, kai nėra laiko gaminti.
Spausdinti receptą

Padažui reikės:

  • 200 g natūralaus graikiško jogurto
  • 1 vnt. skiltelės česnako
  • 1 vnt. žaliosios citrinos žievelės
  • Šiek tiek šviežios kalendros
  • Šiek tiek druskos

Pikantiškoms daržovėms reikės:

  • 110 g vytintos ispaniškos aštrios kiaulienos dešros užtepėlės
  • 200 g konservuotų avinžirnių
  • 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių

Taip pat reikės:

  • 2 vnt. starkio filė
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 valg. š. kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. sviesto
  • Šiek tiek žaliosios citrinos sulčių

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite padažą. Į dubenėlį sudėkite jogurtą, įtarkuokite česnako skiltelę ir žaliosios citrinos žievelę. Viską išmaišykite ir palikite šiek tiek pastovėti, kad jogurtas įgertu skonius ir aromatus.
  • Paruoškite pikantiškas daržoves. Į keptuvę sudėkite dešros užtepėlę ir lengvai ją pakaitinkite vis pamaišant, kol išsileis ir taps panašu į padažą. Suberkite nuplautus avinžirnius bei atitirpintus ir nuplautus žaliuosius žirnelius. Išmaišykite ir daržoves nukelkite nuo kaitros.
  • Paruoškite žuvį. Starkio odelę gerai nusausinkite, padalinkite į vienodo dydžio gabalėlius, paskaninkite su šiek tiek druskos ir šviežiai maltais pipirais. Į keptuvę įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, gerai įkaitinkite ir dėkite kepti žuvį odele į apačią. Žuvies gabalėlius prispauskite mentele ar kokiu sunkiu daiktu ir palaikykite apie 10-15 sekundžių, kad odelė pilnai liestųsi prie keptuvės paviršiaus. Kepkite kol žuvis pabals maždaug iki vidurio, tada apverskite, įdėkite šaukštą sviesto, išspauskite šiek tiek žaliosios citrinos sulčių ir išjunkite kaitrą. Starkio odelę apiberkite su šiek tiek druskos ir palikite kelioms minutėms keptuvėje „pailsėti“.
  • Į jogurtinį padažą suberkite susmulkintą kalendrą, įberkite šiek tiek druskos, išmaišykite ir patiekite. Siūlome jogurtinį pažadą „kloti“ lėkštės apačioje, ant jo berti pikantiškas ankštines daržoves ir uždėti starkio gabalėlį.

Vaizdo įrašas

Citrininiai sausainiai
Desertai

Citrininiai sausainiai

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu
Pagrindiniai patiekalai

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra
Desertai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Lašišos tartaras su vasabi avokadu
Užkandžiai

Lašišos tartaras su vasabi avokadu

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}