Jei ieškote puikaus užkandžio idėjos, šis receptas kaip tik jums. Aromatinga, su prieskoniais sūdyta lašiša ir krienų majonezo padažas – puiki ir išskirtinė skonių kombinacija. Paruošti šį patiekalą yra taip lengva, kad sunkiausia gaminimo dalis yra laukimas, kol lašiša gulėdama šaldytuve įgers visus nuostabius aromatus ir skonį. Tai tikras naminis delikatesas, kurį tiesiog būtina išbandyti kiekvienam sūdytos žuvies mėgėjui.
Spausdinti receptą
Lašišai reikės:
- 0,5 kg šviežios lašišos filė su oda
- 2 a. š. kaledros sėklų
- 2 a. š. pankolio sėklų
- 3 valg. š. rupios druskos
- 2 valg. š. rudojo cukraus
- 1 valg. š. rūkytos saldžiosios paprikos
- 1 valg. š. penkių pipirų mišinio arba juodųjų pipirų
- 30 ml džino ar degtinės
- Pundelio šviežių krapų
Krienų majonezui reikės:
- 2 valg. š. kreminio sūrio
- 2 valg. š. majonezo
- 1 valg. š. krienų
- 0,5 vnt. citrinos žievelės
Gaminimo eiga
- Prieskonines sėklas kelias minutes, nuolat maišant, pakepinkite sausoje keptuvėje ant šiek tiek didesnės nei vidutinė kaitra. Pakepintas sėklas suberkite į smulkintuvo indą ir prasukite keletą kartų, kad sėklos suskiltų, bet nevirstų miltais.
- Į dubenėlį supilkite skaldytas sėklas, rupią druską, rudąjį cukrų, pipirus ir gerai išmaišykite.
- Į skardą ar kitą didesnį indą su aukštesniais kraštais įtieskite kepimo popierių ir ant jo berkite dalį pasiruošto prieskonių mišinio, būtent toje vietoje, kur dėsite žuvį. Lašišos filė nusausinkite, patikrinkite ar nėra likusių kaulų ir dėkite ant prieskonių odele žemyn. Likusius prieskonius tolygiai paskirstykite ant visos žuvies neužmiršdami ir kraštų. Lašišą apšlakstykite džinu ir apibarstykite stambiai pasmulkintais krapais. Taip paruoštą žuvį glaudžiai uždenkite kepimo popieriumi ir susukite į maistinę plėvelę. Dėkite į šaldytuvą dviem paroms. Po dviejų parų išimtą lašišą kruopščiai nuplaukite su šaltu vandeniu ir nusausinkite.
- Paruoškite majonezą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį ir šaukštu jį suminkštinkite. Sudėkite majonezą, išmaišykite. Taip pat sudėkite krienus, įtarkuokite citrinos žievelę ir dar kartą išmaišykite.
- Sūdytą lašišą patiekite su šviežia duona ir krienų majonezo padažu.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}