Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu
Ar dažnai nesirenkate vištienos krūtinėlės filė mėsos, nes ji gaunasi sausa ir be skonio? Na to daryti nebereikės, nes šio recepto pagalba pagaliau vištiena bus tikrai sultinga ir tolygiai iškepusi. Vos keletas „triukų“ bei minimalių pastangų ir jau mėgausitės ne tik labai skania vištienos krūtinėle, bet ir prie jos bei kitos mėsos patiekalų fantastiškai derančiu, aromatingu ir kupinu skonio perliniu kuskusu. Šis patiekalas puikiai tiks ne tik pietums ar vakarienei, bet net ir į pietų dėžutę.
Spausdinti receptą

Vištienai reikės:

  • 3 vnt. vištienos krūtinėlės filė
  • 3 vnt. skiltelių česnako
  • Keletą šakelių šviežio rozmarino
  • 1 vnt. citrinos
  • 3 valg. š. kokybiško alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų

Kuaskusui reikės:

  • 150 g perlinio kuskuso
  • 100 g Minired Pizzutello pusiau džiovintų vyšninių pomidorų
  • Keleto šaukštų aliejaus puikiai tiks aliejus nuo pomidorų
  • 400 ml vištienos sultinio
  • Žiupsnelio druskos

Taip pat reikės:

  • 1 valg. š. sviesto

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos gabalėlius uždenkite maistine plėvele ir mušdami su mėsos muštuku suvienodinkite jos storį per visą ilgį.
  • Paruoškite vištienos marinatą. Į nedidelį dubenėlį susmulkinkite česnako skilteles, rozmariną, išspauskite citrinos sultis, įpilkite alyvuogių aliejų, įberkite žiupsnį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir viską išmaišykite.
  • Paruoštą marinatą supilkite ant išmuštų vištienos gabalėlių ir gerai įtrinkite.
  • Į įkaitintą keptuvę įpilkite keletą šaukštų aliejaus, suberkite perlinį kuskusą ir nuolat maišydami kepinkite 3-5 minutes, kol kruopos apskrus. Supilkite vištienos sultinį, sumažinkite kaitrą iki mažesnės nei vidutinė, uždenkite ir palikite virti apie 10 minučių. Dar neišgaravus visam skysčiui, sudėkite pomidoriukus, juos šiek tiek patraiškykite, leiskite skysčiui užvirti ir uždengus nukelkite į šoną, kad pabaigtų brinkti.
  • Kitą keptuvę stipriai įkaitinkite su šiek tiek aliejaus (vėl gi puikiai tiks aliejus nuo pomidorų) ir dėkite kepti marinuotą vištieną. Kepkite abi puses po vieną minutę, tada įdėkite šaukštą sviesto, nukelkite nuo kaitros, ir palikite kelioms minutėms, kad baigtų kepti gerai įkaitusioje keptuvėje.
  • Vištienai iškepus leiskite jai „pailsėti“ kelias minutes ir tada patiekite kartu su aromatingu kuskusu.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}