Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis
Turbūt kiekviena šeimininkė turi savo kotletų receptą ir gaminimo gudrybes. Kas deda grietinę, kas kiaušinį, kas pila grietinėlę ar nededa nieko, kad tik išgauti tą skonį "kaip pas mamą". Na mes nepretenduojame pagaminti skaniau už jūsų mamą, bet "guldome galvas", kad šis kotletų receptas jums patiks! Sultingi ir purūs viduje, traškūs iš išorės – tiesiog tobula kombinacija! O prie jų fantastiškai tiks gaivios grikių salotos! Jos ne tik puikus priedas prie mėsos patiekalų, bet ir sotus bei maistingas pasirinkimas pietums ar vakarienei.
Spausdinti receptą

Salotoms jums reikės:

  • 1 vnt. didelio pomidoro
  • 0,5 vnt. ilgavaisio agurko
  • Keletos laiškinių svogūnų
  • 1 stiklinės virtų grikių
  • Pundelio šviežių petražolių
  • Šiek tiek šviežios mėtos
  • 2 valg. šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus Yuzu
  • 1 valg. šaukšto Yuzu rūšinio vyno acto
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų

Kotletukams jums reikės:

  • Keletos riekelių batono
  • 0,5 stiklinės kefyro
  • Nedidelio pundelio šviežių petražolių
  • 1 vnt. nuvalyto saliero stiebo
  • 0,5 vnt. svogūno
  • 2 vnt. skiltelių česnako
  • 1 valg. šaukšto sviesto
  • 0,5 kg kiaulienos-jautienos faršo (riebumas ne mažesnis nei 20%)
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
  • Keletos šauktų panko džiūvėsėlių

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite salotas. Susmulkinkite pomidorą ir sudėkite jį į sietelį keletai minučių, kad nuvarvėtų perteklinis skystis. Susmulkinkite agurką, svogūnus, petražoles ir mėtą. Visas susmulkintas daržoves ir prieskonines žoleles sudėkite į dubenį. Suberkite virtus, pravėsusius grikius. Įpilkite alyvuogių aliejaus, vyno acto, įberkite druskos, šviežiai maltų pipirų ir viską permaišykite.
  • Paruoškite priedus kotletukams. Batono riekeles be plutelės sudėkite į dubenį ir užpilkite kefyru. Palikite išmirkti keletai minučių. Į mažą smulkintuvą sudėkite petražoles, salierą, svogūną, česnaką ir susmulkinkite iki smulkių gabalėlių. Tada į smulkintuvą sudėkite sviestą, išbrinkusį batoną ir lengvai pertrinkite.
  • Paruoškite kotletukus. Į dubenį sudėkite kiaulienos-jautienos faršą, paruoštus priedus ir labai lengvai permaišykite, kad masė išlaikytų purumą. Minkyti nereikia. Įberkite druskos ir šviežiai maltų pipirų, dar kartelį labai lengvai permaišykite.
  • Iškepkite kotletukus. Keptuvę įkaitinkite ant šiek tiek didesnės, nei vidutinė, kaitros, įpilkite alyvuogių aliejaus, kad padengtų visą keptuvės dugną. Drėgnomis rankomis suformuokite norimo dydžio kotletuką, lengvai apvoliokite jį panko džiūvėsėliuose ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių apie 5-10 minučių, kol gražiai apskrus. Kepimo laikas gali skirtis nuo kaitlentės galingumo.
  • Iškeptus kotletukus skanaukite su gaiviomis grikių salotomis.
  • Patarimai: jei norite greitai išvirti grikius, sudėkite juos į pasūdytą vandenį, užkaiskite ir kai tik užvirs, išjunkite. Palikite pastovėti 5-10 minučių ir grikiai bus paruošti.
  • Jei salotas gaminate iš vakaro ir skanausite jas tik ryte, nedėkite svogūnų laiškų, kad per naktį salotos neįgertų nemalonaus kvapo ir skonio.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}