Tęsiam sumuštinių temą ir siūlome pasigaminti fantastiškus sumuštinius su sultingais jautienos kukuliais! Apskrudękukuliai patroškinti marinara padaže ir patiekti su dešrainių bandelėmis – nerealus derinys, kuris puikiai tiks ir pusryčiams ir užkandžiams!Gedimino jautienos kukulių receptas pravers ne tik šiems sumuštiniams, bet ir makaronų bei kitiems patiekalams, tad išsisaugokite ir būtinai pabandykite.
Spausdinti receptą
Kukuliams jums reikės:
- 500 g brandintos maltos jautienos
- Žiupsnio šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnio druskos
- 0,5 valg. šaukštelio česnako miltelių
- 5 valg. šaukštų panko džiūvėsėlių
- 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- Pundelio šviežių petražolių
- 50 g parmezano sūrio
- 480 g marinara padažo
Taip pat jums reikės:
- 4 vnt. dešrainių bendelių
- Šiek tiek lydyto sviesto
- 300 g avių pieno sūrio
- Kelių lapelių šviežio baziliko
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga
- Paruoškite kukulius. Į dubenį sudėkite maltą jautieną, pipirus, druską, česnako miltelius, džiūvėsėlius, kiaušinį ir smulkintus petražolių lapelius, įtarkuokite parmezano sūrį ir gerai viską išmaišykite. Iš paruoštos mėsos suformuokite vienodo dydžio kukulius ir kepkite keptuvėje ant aukštesnės nei vidutinės kaitros iš abiejų pusių, kol gerai apskrus, bet vidus dar bus sultingas. Tada supilkite marinara padažą, sumažinkite kaitrą ir lengvai patroškinkite.
- Dešrainių bandelių vidų ištepkite lydytu sviestu ir dėkite kepti kelioms minutėms į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę kol šiek tiek apskrus.
- Į apskrudusias bandeles berkite smulkintą avių pieno sūrį, pasmulkintus baziliko lapelius, dėkite kukulius su padažu ir apibarstykite likusiu sūriu. Skardą su sumuštiniais dėkite į orkaitę ir kepkite kelias minutes, kol sūris išsilydys.
- Iškepusius sumuštinius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite šviežio baziliko lapeliais.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}