Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis
Mes labai mėgstame greitai ir paprastai pagaminamus patiekalus, kurie neužima daug laiko, tačiau kartais rezultatui pasiekti tenka gerai pasiraitoti rankoves. Šis receptas būtent toks – tartaletės gaminimui reikės skirti ir laiko, ir pastangų, tačiau rezultatas tikrai pradžiugins. Plonytė tartaletės tešla ir kreminis pistacijų frančipanas, kurių skonių pusiausvyrą sustyguoja aviečių rūgštelė – tai tikrai puikus, išskirtinis desertas, dėl kurio verta pasistengti. O jei visgi nenorite ilgai žaisti su tešla, arba norite nustebinti svečius, bet neturite daug laiko, visada galite užsukti į GARDU GARDU parduotuvę ir įsigyti labai kokybiškų sviestinių tartalečių, su kuriomis pagamintas desertas bus ne ką prastesnis.
Spausdinti receptą

Tartaletei reikės:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 25 g migdolų miltų
  • 90 g cukraus
  • 125 g kambario temperatūros sviesto
  • 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio

Pistacijų frančipanui reikės:

  • 150 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 75 g pistacijų pastos
  • 4 vnt. laisvai laikomų kiaušinių
  • 150 g migdolų miltų
  • 1 valg. š. kvietinių miltų

Taip pat reikės:

  • Šiek tiek šaldytų aviečių

Gaminimo eiga
 

  • Į plakiklio indą sudėkite kvietinius miltus, migdolų miltus, cukrų, sviestą ir maišykite vidutiniu greičiu iki kol pradės darytis trupiniai. Tada įmuškite kiaušinį ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Tešlą išimkite, susukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve bent valandą.
  • Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūrooje apie 30 minučių. Tuomet tešlą apibarstykite miltais, kad neliptų ir iškočiokite 3-4 mm storio paplotėlį, kurį kočėlo pagalba perkelkite ant tartaletės formos. Tešlą labai gerai priglauskite prie kepimo formos kraštų. Perteklinius tešlos kraštus nupjaustykite ir tartaletės dugną su šakute subadykite. Taip paruoštą tartaletę padėkite į šaldytuvą, bent 30 minučių, kad atvėstų.
  • Ant atvėsusios tartaletės patieskite sviestinį popierių ir supilkite džiovintas pupas, druską ar specialius kamuoliukus, kurie prispaus tešlą ir leis išlaikyti formą. Taip paruoštą tartaletę dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite 10-12 minučių. Tada išimkite popierių su druska ir kepkite dar apie 5 minutes. Iškepusią tartaletę atvėsinkite.
  • Paruoškite pistacijų frančipaną. Į plakiklio indą sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir išplakite iki purios masės konsistencijos. Sudėkite pistacijų pastą ir pradėkite plakti. Plakant sudėkite po vieną kiaušinį, kad tolygiai išsimaišytų. Sudėkite migdolų ir kvietinius miltus. Išmaišykite iki vientisos masės. Paruoštą frančipaną supilkite į iškepusią ir atvėsusią tartaletę ir dėkite kepti į iki 160 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija. Kepkite apie 8-10 minučių, tada sudėkite šaldytas avietes ir kepkite dar keletą minučių. Tartaletei iškepus leiskite jai atvėsti bent pusvalandį ir tada skanaukite vieną arba su mėgstamais ledais.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}