Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais
Karamelę turbūt mėgstame daugelis, o ar ragavote naminės egzotiškų vaisių karamelės? Jei jūsų atsakymas ne, dabar turėsite puikią progą išmokti lengvai pasigaminti karamelę namuose, o su ja kartu ir nuostabią tartaletę, kurios skonius papildys mėgstami riešutai bei džiovinti vaisiai. Fantastiškas derinys, kurį būtina išbandyti!
O jei neturite laiko ar noro žaisti su tešla, užsukite į GARDU GARDU parduotuvę, ten rasite įvairių rūšių, labai kokybiškų tartalečių, kurias galėsite naudoti iš karto!
Spausdinti receptą

Tešlai jums reikės:

  • 140 g miltų
  • 50 g šalto sviesto
  • Žiupsnelio druskos
  • 45 g grietinės

Karamelei jums reikės:

  • 200 g cukraus
  • 250 g egzotinių vaisių tyrės Ravifruit
  • 50 g sviesto

Taip pat reikės:

  • Šiek tiek paskrudintų mėgstamų riešutų
  • Šiek tiek mėgstamų džiovintų vaisių

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite tešlą. Ant darbinio paviršiaus supilkite miltus ir į juos sutarkuokite iš šaldytuvo išimtą sviestą. Darbuokitės greitai, kad sviestas nepradėtų tirpti. Kapoklės arba peilio pagalba kapokite sviestą su miltais tol, kol pasidarys pusės žirnio dydžio gumuliukai. Suberkite druską ir sudėkite grietinę, kapoklės pagalbą sujunkite visus ingredientus ir galiausiai rankomis suformuokite gražų tešlos kamuoliuką. Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 30-60 minučių.
  • Paruoštos tešlos kiekis tiks 20 cm skersmens tartaletės kepimo formai (geriausia naudoti kepimo formą su išimamu dugnu).
  • Iš pailsėjusios tešlos iškočiokite maždaug 3-4 mm storio ir 25 cm skersmens apskritimą ir atsargiai įklokite į kepimo formą. Peilio pagalba nuimkite tešlos perteklių nuo kepimo formos krašto. Tešlos dugną subadykite šakute, ant jo užtieskite kepimo popierių ir supilkite specialius keraminius rutuliukus, druską ar kruopas, kad prisispaustų visi kraštai ir kepant tešla išlaikytų formą. Taip paruoštą tešlą kepkite iki 160 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 1 valandą. 40 minučių kepkite su druska, po to ją nuimkite ir kepkite dar apie 20 minučių. Kepimo trukmė gali koreguotis pagal jūsų naudojamą orkaitę. Iškepusi tartaletė turi būti gražios auksinės spalvos.
  • Paruoškite karamelę. Prieš pradedant ruošti karamelę, susidėkite visus jai reikalingus ingredientus šalia, nes negalėsite atsitraukti nuo prikaistuvio.
  • Į aukštesnį indą supilkite šokoladą. Į prikaistuvį supilkite cukrų, porą šaukštų vandens. Kaitinkite cukrų su vandeniu ant šiek tiek aukštesnės nei vidutinė kaitra nemaišydami tol, kol pradės ruduoti. Tada labai atsargiai ir intensyviai nuolatos maišant dalimis supilkite tyrę ir virkite kol karamelė pasieks maždaug 105 °C laipsnius. Nukėlus gautą sirupą nuo kaitros supilkite jį ant šokolado ir palaukite maždaug 30-60 sekundžių, tada trintuvo pagalba maišykite viską, kol karamelė atvės maždaug iki 50 °C laipsnių. Tada sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir trinkite tol, kol gausite vientisą masę.
  • Į paruoštą tartaletę sudėkite pasirinktus riešutus ir/ar džiovintus vaisius, užpilkite pasiruošta karamelė ir palaikykite per naktį.

Video

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai
Užkandžiai

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu
Užkandžiai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais
Užkandžiai Pusryčiai

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais

Kalėdinis pyragas su aguonomis
Desertai

Kalėdinis pyragas su aguonomis