Fantastiškas, lengvai pagaminamas patiekalas, kuris patiks net labiausiai išrankiems valgytojams – traškios krevetės su azijietišku mangų padažu. Perspėjame, pasigaminkite dvigubą porciją, nes nuo stalo tiesiog išgaruos.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 300 g valytų tigrinių krevečių (nevirtų)
- Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnelio druskos
- 1 stiklinės miltų
- 2 vnt. kiaušinių
- 100 g panko džiūvėsėlių
- 100 g kokoso drožlių
- Medinių iešmelių
- Augalinio aliejaus gruzdinimui
Padažui jums reikės:
- Pundelio šviežių mėtų
- Pundelio šviežios kalendros
- Pusės vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
- 2 valg. šaukštų kokosų grietinėlės
- 1-2 valg. šaukštų Sriracha padažo
- 200 g mangų tyrės
Gaminimo eiga
- Išvalytas krevetes gerai nusausinkite ir perverkite išilgai mediniu iešmeliu iki uodegėlės, kad išsitiestų. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir palikite pasimarinuoti apie 5 minutes. Druska paskaninkite prieš pradėdami paniruoti.
- Pasiruoškite krevečių paniravimui. Į atskirus indelius supilkite miltus ir išplaktus kiaušinius. Į tą patį indelį supilkite panko džiūvėsėlius ir kokoso drožles bei gerai išmaišykite.
- Paniruokite krevetes. Krevetę apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir panko džiūvėsėlių su kokoso drožlėmis mišinyje, atidėkite į šalį. Taip kepimui paruoškite visas krevetes.
- Pasiruoškite azijietišką padažą. Šviežias mėtas ir šviežias kalendras gerai susmulkinkite peiliu ir sudėkite į dubenėlį. Susmulkinkite svogūną, suberkite į dubenėlį kartu su kalendromis ir mėtomis. Sudėkite kokosų grietinėlę, Sriracha padažą ir mangų tyrę, viską gerai išmaišykite.
- Keptuvę su augaliniu aliejumi įkaitinkite maždaug iki 170 °C laipsnių ir dėkite kepti po 4-5 krevetės vienu metu. Kiekviena krevetė turi kepti ne ilgiau nei 1 minutę. Iškepusias krevetes dėkite ant servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
- Skanaukite su pasiruoštu azijietišku padažu.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}