Traškios krevetės su azijietišku mangų padažu

Traškios krevetės su azijietišku mangų padažu
Fantastiškas, lengvai pagaminamas patiekalas, kuris patiks net labiausiai išrankiems valgytojams – traškios krevetės su azijietišku mangų padažu. Perspėjame, pasigaminkite dvigubą porciją, nes nuo stalo tiesiog išgaruos.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 300 g valytų tigrinių krevečių (nevirtų)
  • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 stiklinės miltų
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 100 g panko džiūvėsėlių
  • 100 g kokoso drožlių
  • Medinių iešmelių
  • Augalinio aliejaus gruzdinimui

Padažui jums reikės:

  • Pundelio šviežių mėtų
  • Pundelio šviežios kalendros
  • Pusės vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
  • 2 valg. šaukštų kokosų grietinėlės
  • 1-2 valg. šaukštų Sriracha padažo
  • 200 g mangų tyrės

Gaminimo eiga
 

  • Išvalytas krevetes gerai nusausinkite ir perverkite išilgai mediniu iešmeliu iki uodegėlės, kad išsitiestų. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir palikite pasimarinuoti apie 5 minutes. Druska paskaninkite prieš pradėdami paniruoti.
  • Pasiruoškite krevečių paniravimui. Į atskirus indelius supilkite miltus ir išplaktus kiaušinius. Į tą patį indelį supilkite panko džiūvėsėlius ir kokoso drožles bei gerai išmaišykite.
  • Paniruokite krevetes. Krevetę apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir panko džiūvėsėlių su kokoso drožlėmis mišinyje, atidėkite į šalį. Taip kepimui paruoškite visas krevetes.
  • Pasiruoškite azijietišką padažą. Šviežias mėtas ir šviežias kalendras gerai susmulkinkite peiliu ir sudėkite į dubenėlį. Susmulkinkite svogūną, suberkite į dubenėlį kartu su kalendromis ir mėtomis. Sudėkite kokosų grietinėlę, Sriracha padažą ir mangų tyrę, viską gerai išmaišykite.
  • Keptuvę su augaliniu aliejumi įkaitinkite maždaug iki 170 °C laipsnių ir dėkite kepti po 4-5 krevetės vienu metu. Kiekviena krevetė turi kepti ne ilgiau nei 1 minutę. Iškepusias krevetes dėkite ant servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
  • Skanaukite su pasiruoštu azijietišku padažu.

Vaizdo įrašas

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai
Užkandžiai

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu
Užkandžiai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais
Pusryčiai Užkandžiai

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais

Kalėdinis pyragas su aguonomis
Desertai

Kalėdinis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}