Traškus užkandis su rikota ir feta

Traškus užkandis su rikota ir feta
Atostogų įkvėptas, labai lengvai pagaminamas traškus užkandis. Ir kai sakome, kad jis lengvai pagaminamas, tai tikrai taip ir yra. Neišsigąskite galbūt kiek egzotiškai atrodančios kataifi tešlos, su ja dirbti iš tiesų yra labai lengva, o galutinis rezultatas būna visada džiuginantis. Jums tereikės paruošti rikotos ir fetos sūrių įdarą, jį suvynioti į tešlos siūlų kamuoliukus ir lukterti kol iškeps. Viskas, galite mėgautis. O jei dar po ranka turėsite šviežio medaus ir juo aplaistysite iškepusį užkandį, turėsite ir puikų desertą. Tad tikrai verta išbandyti ir atrasti kažką naujo, be didelių pastangų.
Spausdinti receptą

Įdarui jums reikės:

  • 500 g rikotos sūrio
  • 100 g fetos sūrio
  • 2 vnt laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • Žiupsnelio druskos (pagal skonį)
  • Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 0,5 vnt. citrinos žievelės
  • Pundelio šviežios mėtos

Taip pat reikės:

  • 400 g kataifi tešlos
  • 2-3 valg. š. alyvuogių aliejaus Yuzu
  • Šiek tiek aliejaus kepimo indui aptepti
  • Šiek tiek šviežio medaus (saldžiam variantui)

Gaminimo eiga
 

  • Prieš pradedant gaminti išimkite kataifi tešlą iš šaldytuvo, kad kambario temperatūroje atšiltų bent 15-20 minučių. Jei tešlą išimsite iš pakuotės, uždenkite ją šlapiu virtuviniu rankšluosčiu, kad neapdžiūtų.
  • Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite rikotos bei fetos sūrius ir šakutės pagalba viską gerai pertrinkite iki vientisos masės. Sudėkite kiaušinius, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos (jei trūksta), įtarkuokite citrinos žievelę. Mėtos lapelius susmulkinkite, taip pat suberkite į sūrių masę ir viską labai gerai išmaišykite.
  • Paruoškite tešlą. Išlankstykite kataifi tešlą, apšlakstykite ją Yuzu aliejumi ir atsargiai, lengvais purenimo judesiais gerai paskirstykite (įtrinkite) aliejų, kad visa tešla tolygiai juo pasidengtų.
  • Suformuokite pyragėlius. Kataifi tešlą suskirstykite pailgomis, maždaug 5 cm pločio siūlų juostelėmis ir ant kiekvienos iš jų dėkite po 40-50 g paruošto įdaro. Įdarą dėkite ant tešlos juostelės pradžios ir atsargiais judesiais, neperspaudžiant suvyniokite. Vyniojant prilaikykite šonus, kad įdaras neišbėgtų.
  • Kepimo indą patepkite aliejumi ir glaustai sudėkite suvyniotus pyragėlius. Taip paruoštą užkandį dėkite į iki 170 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite maždaug 40 minučių, kol pyragėliai gražiai apskrus.
  • Dar šiltus iškepusius pyragėlius aplaistykite šviežiu medumi ir skanaukite.

Vaizdo įrašas

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais
Desertai

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu
Pagrindiniai patiekalai

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis
Pagrindiniai patiekalai

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}