Mes tikrai labai mėgstame greitus receptus, kai nesugaišus daug laiko galima mėgautis tikrai kokybišku ir pilnu skonių patiekalu. Būtent toks yra trupininis pyragas su mėlynėmis ir obuoliais. Obuolių rūgštumas, puikiai dera su mėlynių saldumu, o viską vainikuoja traškūs trupiniai. Desertą galite pagardinti grietine ar natūraliu jogurtu, kuris čia puikiai tiks ir užbaigs šį puikų desertą.
Spausdinti receptą
Įdarui jums reikės:
- 300 g mėlynių
- 300 g nuvalytų pjaustytų rūgščių obuolių
- 2 valg. šaukštų rudojo cukraus
- 1-2 arb. šaukšteliai cinamono
- 0,5 vnt. citrinos žievelės
- 0,5 vnt. citrinos sulčių
- 1 valg. šaukšto kukurūzų krakmolo
Trupiniams jums reikės:
- 50 g kvietinių miltų
- 50 g avižinių dribsnių
- 100 g migdolų miltų
- Saujelės kepintų lazdyno riešutų
- 100 g rudojo cukraus
- 100 g šalto sviesto
- Šiek tiek avižinių dribsnių
Taip pat jums reikės:
- Grietinės patiekti prie iškepusio deserto
Gaminimo eiga
- Paruoškite įdarą. Į dubenį suberkite mėlynes, nuvalytus ir smulkiai supjaustytus obuolius, cukrų, cinamoną, įtarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sulčių, sudėkite kukurūzų krakmolą ir viską labai gerai išmaišykite.
- Paruoškite trupinius. Į smulkintuvo indą sudėkite kvietinius miltus, avižinius dribsnius, migdolų miltus, kepintus lazdyno riešutus, cukrų ir viską susmulkinkite. Sudėkite labai šaltą sviestą ir smulkinkite, kol gausite trupinius.
- Kepimo indo dugną apibarstykite avižiniais dribsniais, suberkite ir tolygiai paskirstykite mėlynių ir obuolių įdarą, suberkite trupinius. Berdami trupinius jų nesmulkinkite, tegul lieka kuo daugiau stambių trupinių, kurie kepant labai skaniai apskrus. Taip paruoštą pyragą kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 30-40 minučių.
- Iškepusį pyragą patiekite su šiek tiek grietinės.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}