Keksas iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti gan nuobodus kepinys, bet tik ne tada, kai jį gamina Gediminas. Purusis varškės keksas pagardintas ir papuoštas karamelinio traškaus įdaro užpilu, ne tik yra fantastiško skonio, bet ir drąsiai gali keliauti ant bet kokio šventinio stalo.
Spausdinti receptą
Keksui jums reikės:
- 165 g kambario temperatūros sviesto
- 300 g cukraus
- 25 g medaus
- 1 valg. šaukšto vanilės ekstrakto
- 2 g druskos
- 4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 60 ml pieno
- 270 g varškės (9%)
- 8 g kepimo miltelių
- 10 g kambario temperatūros sviesto formai ištepti
- iek tiek rudojo cukraus formai apibarstyti
Taip pat jums reikės:
- 30 g kokosų aliejaus
- 300 g karamelės skonio traškaus įdaro
Gaminimo eiga
- Prieš gaminant pasirūpinkite, kad visi ingredientai, išskyrus varškę, būtų kambario temperatūros. Į plaktuvo dubenį sudėkite sviestą, cukrų, medų, įpilkite vanilės ekstrakto ir su lopetėlės priedu purenkite, kol masė išsipurens ir taps balkšva. Toliau plakant nedideliu greičiu įmuškite po vieną kiaušinį, jam išsimaišius, įmuškite kitą kiaušininį ir taip visus likusius. Plakite kol masė keletą minučių, kol išsipurens.
- Tuomet sudėkite varškę prieš tai ją lengvai pertrynę šakute, kad neliktų gumuliukų ir lengvai permaišykite.
- Įpilkite pieną. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir taip pat supilkite į plakiklio dubenį su kitais ingredientais ir lengvai permaišykite. Maišymą iki tolygios masės pabaikite ranka naudodami guminę lopetėlę.
- Klasikinę keksui skirtą formą gausiai ištepkite kambario temperatūros sviestu ir pabarstykite šiek tiek rudojo cukraus. Supilkite paruoštą kekso masę ir kepkite 20 minučių iki 180 ⁰C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija. Po to sumažinkite kaitrą iki 150 ⁰C ir kepkite dar 30-35 minutes. Kepimo pabaigoje su mediniu pagaliuku patikrinkite ar keksas iškepęs.
- Keksui iškepus palaukite 10-15 minučių palaukite kol susistovės ir tik tada atsargiai išimkite iš kepimo formos.
- Paruoškite užpilą. Prikaistuvyje ištirpinkite kokosų aliejų, sudėkite traškų įdarą ir lengvai pašildykite. Paruoštą užpilą dar šiltą šaukšto pagalba paskirstykite ant kekso.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}