Ką tokio ypatingo ir greito pagaminti vėlyviesiems pusryčiams didelei šeimai ar draugų kompanijai? Gal skonių fiestą? Smagiausia yra tai, kad visi ingredientai pateikiami atskirai ir kiekvienas gali pasigaminti savo mėgstamiausią pusryčių variantą. Tiesiog būtina išbandyti.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- Nedidelių tortilijų
- Rūkytos šoninės juostelių
- Čorizo dešros
- 5-6 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
- Kiaušinių
- Lydyto sviesto
- Gražgarsčių
- Kalendros
Gvakamolei reikės:
- 2 gerai sunokusių avokadų
- 1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių
- Žiupsnelio druskos
Česnakiniam jogurtui reikės:
- 1 stiklinės riebaus 10-12% jogurto
- 1-2 skiltelių šviežio česnako
- Žiupsnelio rupios jūros druskos
Marinuotiems svogūnams reikės:
- 3 didelių mėlynųjų svogūnų
- 2-3 skiltelių šviežio česnako
- ½ stiklinės acto
- 1 ½ stiklinės vandens
- ½ stiklinės cukraus
- 1 šaukštelio druskos
Gaminimo eiga
- Saldžiai marinuotiems svogūnams reikia žiedais supjaustyti mėlynuosius svogūnus, riekelėmis supjaustyti česnaką. Į prikaistuvį supilkite actą, vandenį, įberkite cukrų bei druską ir užvirkite. Kai marinatas užvirs, užpilkite ant pjaustytų svogūnų su česnaku, išmaišykite ir palikite atvėsti.
- Avokadų minkštimą sutrinkite ir sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis ir druska.
- Šoninės juosteles sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių (kol apskrus).
- Į jogurtą įdėkite trintą arba smulkiai tarkuotą šviežią česnaką, įberkite druskos pagal skonį ir gerai išmaišykite.
- Čorizo dešrą nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje ar prikaistuvyje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kepkite, kol dešra apskrus.
- Pasiruoškite dubenį vandens ir tortilijas. Labai gerai įkaitinkite sausą keptuvę. Ji turi pradėti net rūkti. Įmerkite tortiliją į vandenį ir iš karto dėkite į keptuvę. Apkepkite po keliasdešimt sekundžių iš abiejų pusių. Taip turėsite nuostabias traškias tortilijas. Jas dėkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio ir uždenkite, kad išliktų šiltos.
- Į ant vidutinės kaitros įkaitintą keptuvę įdėkite didelį šaukštą sviesto ir jį išlydykite. Ant puodelio uždėkite nedidelį sietelį ir į jį įmuškite kiaušinį. Taip atsiskiria jame esantis vanduo ir lengvai nuteka per sietelį. Kiaušinį atsargiai perkelkite į puodelį ir tuomet atsargiai įpilkite į keptuvę su sviestu. Labai svarbu, kad jis nebūtų per karštas, kad kiaušinis ne skrustų, o lengvai virtų 3-4 minutes. Taip ruoškite tiek kiaušinių, kiek porcijų reikės.
- Visi ingredientai paruošti. Patariame juos dėti ant stalo atskirai, tegul draugai patys „susideda” savo mėgstamiausią pusryčių tortiliją.