Minkštutėlis, gomurį glostantis šokoladinis pyragas, kuriuo gali mėgautis ir glitimo netoleruojantys? Tikrai taip. Šefas Gediminas dalinasi receptu, kuriame nenaudojami miltai, o skanaujant pyragą atsiskleidžia nuostabus šokolado ir lazdyno riešutų skonių derinys. Ypatingas šokoladinis pyragas su lazdynų riešutais, tikrai nepaliks abejingų.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 100 g 70% karčiojo šokolado
- 100 g sviesto
- 75 g kepintų lazdyno riešutų
- 3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 45 g cukraus
- 75 g lazdynų riešutų praline pastos
Gaminimo eiga
- Ištirpinkite kartųjį šokoladą kartu su sviestu. Tai galite padaryti garų vonelę ar mikrobangų krosnelėje, tačiau labai svarbu stipriai neužkaitinti šokolado.
- Lazdyno riešutus su luobele įdėkite į iki 160 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug dešimt minučių. Lengvai apskrudusius ir pravėsusius riešutus imkite į saują ir patrinkite tarp delnų, kad nusiluptų luobelė. Taip paruoškite visus riešutus. Paskrudintus ir nuvalytus riešutus susmulkinkite iki miltų. Būkite atsargus – per ilgai malant riešutus išsiskiria aliejus ir riešutų miltai sulimpa, būna nebetinkami.
- Kambario temperatūros kiaušinius kartu su cukrumi išplakite iki labai purios masės.
- Į ištirpintą ir pravėsusią šokolado ir sviesto masę sudėkite lazdyno riešutų pastą ir viską labai gerai išmaišykite. Gautą masę, per du kartus, sudėkite į išplaktą kiaušinio ir cukraus masę, atsargiai viską išmaišykite, suberkite riešutų miltus, dar kartą viską gerai išmaišykite.
- Į 20 cm skersmens formelę įklokite kepimo popierių ir supilkite gautą masę. Taip paruoštą pyragą kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija maždaug 30 – 35 minutes.
- Iškepusį pyragą galite patiekti šiltą kartu su šviežiomis uogomis ar ledais arba skanauti atvėsusį prie puodelio arbatos.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}