Tikrai velykiškas patiekalas – netikras zuikis. Nors tradicinis netikras zuikis dažniausiai yra gaminamas iš kiaulienos ir be papildomų priedų, tačiau Velykoms siūlome jį „pakelti į kitą lygį“. Vietoj kiaulienos naudokite brandintą jautieną, kuri tikrai padarys akivaizdų skonių skirtumą, o viduje „paslėpkite“ kiaušinius, kurie pjaustant netikrą zuikį, atsiskleis visu gražumu. Nors patiekalo gaminimas pareikalaus ir laiko ir pastangų, šventinis stalas bus to vertas, o iš svečių girdėsite vien tik pagyras.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 4 vnt. laisvai laikomų vištų kietai virtų kiaušinių
- 120 g džiūvėsėlių
- 100 ml pieno
- 100 ml grietinėlės
- 3 vnt. šalotinių svogūnų
- 3 vnt. česnako skiltelių
- Pundelio petražolių
- 1 arb. š. maltos saldžios paprikos
- 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
- 1 arb. š. džiovinto čiobrelio
- 0,5 arb. š. džiovintos kalendros
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus
- 1 kg maltos brandintos jautienos
- 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 2 žiupsnių druskos
- 1 valg. š. dižono garstyčių
- Šlakelio vorčesterio padažo
- 4 valg. š. teriyaki padažo
- 4 valg. š. barbeque padažo
- Krienų padažui jums reikės:
- 1 valg. š. kokybiškų krienų
- Pundelio svogūnų laiškų
- 4 valg. š. majonezo
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga
- Į dubenį suberkite džiūvėsėlius ir užpilkite juos pašildytu pienu bei grietinėle, lengvai permaišykite ir palikite brinkti.
- Į įkaitusią keptuvę su šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus, smulkintas petražoles bei prieskonius ir lengvai viską apkepinkite kol suminkštės. Pakepintas daržoves suberkite į dubenį su išbrinkusiais džiūvėsėliais.
- Į tą patį dubenį sudėkite jautieną, įmuškite du kiaušinius, įberkite druskos, sudėkite garstyčias, įpilkite šlakelį vorčesterio padažo ir gerai išmaišykite. Palikite bent 10 minučių pastovėti, kad susijungtų visi skoniai.
- Kepimo popieriaus lapą ištepkite aliejumi ir vis dar aliejuotomis rankomis iš paruoštos jautienos suformuokite pailgą „kepaliuką“. Jo viduryje, išilgai suformuokite įdubą ir į ją sudėkite kiaušinius vieną paskui kitą. Sudėtus kiaušinius „apgobkite“ mėsa, kad jie liktų viduje, o mėsoje neliktų jokių tarpelių. Netikrą zuikį kartu su kepimo popieriumi perkelkite į kepimo indą su aukštesniais kraštais, uždenkite su kepimo popieriumi, bei folija ir dėkite kepti į iki 170-175 °C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių, po to atidenkite ir kepkite dar 30 minučių.
- Dubenėlyje sumaišykite teriyaki ir barbeque padažus. Netikram zuikiui iškepus, aptepkite jį gautu padažu ir pakepkite dar maždaug 10 minučių, kad pasidengtų tarsi glazūra.
- Paruoškite krienų padažą. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su krienais, majonezu, žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais pipirais.
- Iškepusį netikrą zuikį patiekite su paruoštu padažu ir kitais mėgstamais priedais.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}