Tikrai velykiškas patiekalas – netikras zuikis. Nors tradicinis netikras zuikis dažniausiai yra gaminamas iš kiaulienos ir be papildomų priedų, tačiau Velykoms siūlome jį „pakelti į kitą lygį“. Vietoj kiaulienos naudokite brandintą jautieną, kuri tikrai padarys akivaizdų skonių skirtumą, o viduje „paslėpkite“ kiaušinius, kurie pjaustant netikrą zuikį, atsiskleis visu gražumu. Nors patiekalo gaminimas pareikalaus ir laiko ir pastangų, šventinis stalas bus to vertas, o iš svečių girdėsite vien tik pagyras.
4vnt. laisvai laikomų vištų kietai virtų kiaušinių
120gdžiūvėsėlių
100mlpieno
100mlgrietinėlės
3vnt. šalotinių svogūnų
3vnt. česnako skiltelių
Pundelio petražolių
1arb. š. maltos saldžios paprikos
1arb. š. džiovinto raudonėlio
1arb. š. džiovinto čiobrelio
0,5arb. š. džiovintos kalendros
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
1kgmaltos brandintos jautienos
2vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
2žiupsnių druskos
1valg. š. dižono garstyčių
Šlakelio vorčesterio padažo
4valg. š. teriyaki padažo
4valg. š. barbeque padažo
Krienų padažui jums reikės:
1valg. š. kokybiškų krienų
Pundelio svogūnų laiškų
4valg. š. majonezo
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga
Į dubenį suberkite džiūvėsėlius ir užpilkite juos pašildytu pienu bei grietinėle, lengvai permaišykite ir palikite brinkti.
Į įkaitusią keptuvę su šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus, smulkintas petražoles bei prieskonius ir lengvai viską apkepinkite kol suminkštės. Pakepintas daržoves suberkite į dubenį su išbrinkusiais džiūvėsėliais.
Į tą patį dubenį sudėkite jautieną, įmuškite du kiaušinius, įberkite druskos, sudėkite garstyčias, įpilkite šlakelį vorčesterio padažo ir gerai išmaišykite. Palikite bent 10 minučių pastovėti, kad susijungtų visi skoniai.
Kepimo popieriaus lapą ištepkite aliejumi ir vis dar aliejuotomis rankomis iš paruoštos jautienos suformuokite pailgą „kepaliuką“. Jo viduryje, išilgai suformuokite įdubą ir į ją sudėkite kiaušinius vieną paskui kitą. Sudėtus kiaušinius „apgobkite“ mėsa, kad jie liktų viduje, o mėsoje neliktų jokių tarpelių. Netikrą zuikį kartu su kepimo popieriumi perkelkite į kepimo indą su aukštesniais kraštais, uždenkite su kepimo popieriumi, bei folija ir dėkite kepti į iki 170-175 °C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių, po to atidenkite ir kepkite dar 30 minučių.
Dubenėlyje sumaišykite teriyaki ir barbeque padažus. Netikram zuikiui iškepus, aptepkite jį gautu padažu ir pakepkite dar maždaug 10 minučių, kad pasidengtų tarsi glazūra.
Paruoškite krienų padažą. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su krienais, majonezu, žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais pipirais.
Iškepusį netikrą zuikį patiekite su paruoštu padažu ir kitais mėgstamais priedais.