Mėsainiai su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis

Mėsainiai su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis
Patiekalas tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Sultinga plėšyta vištiena su dūminiu padažu ir gaivios kopūstų salotos kartu su paskrudinta bandele yra tobulas derinys kada jį bevalgytum. Tad kol grilio sezonas dar neprasidėjo, išmėginkite šį variantą, kurį nesunkiai paruošite namų virtuvėje.
Spausdinti receptą

Plėšytai vištienai jums reikės:

  • 600 g vištienos filė ir šlaunelių mėsos
  • Šlakelio kokybiško alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
  • 400 g Kėdainių konservų itališko stiliaus pomidorų padažo su kietuoju sūriu
  • 1 arb. šaukštelio rūkytos paprikos

Salotoms jums reikės:

  • 1 vnt. didesnio obuolio
  • 1 vnt. didesnės morkos
  • 1 vnt. mėlynojo svogūno
  • 0,5 vnt. labai nedidelio šviežio kopūsto
  • ½ stiklinės sūdytų migdolų
  • ½ stiklinės datulių be kauliukų
  • 1-2 valg. šaukštų Kėdainių konservai majonezo Originalus
  • 1-2 valg. šaukštų baltojo bazaminio acto Prelibato
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
  • Pundelio šviežių petražolių
  • Kelių šakelių mėtos

Taip pat jums reikės:

  • 4-8 vnt. sviestinių bandelių skirtų mėsainiams daryti

Gaminimo eiga
 

  • Gerai įkaitintoje keptuvėje (kuri tinka kepimui ir orkaitėje) apkepkite vištieną tiek, kad apskrustų. Vištienai apskrudus apibarstykite ją druska, šviežiai maltais pipirais ir supilkite pomidorų padažą, suberkite rūkytą papriką. Pamaišykite, keptuvę uždenkite folija ir taip paruoštą vištieną dėkite į iki 160 °C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 1 – 1,5 val.
  • Dar karštą vištieną išimkite į dubenį ir dviejų šakučių pagalba ją suplėšykite. Į suplėšytą mėsą supilkite kepimo inde likusį padažą ir išmaišykite.
  • Obuolį, morką, svogūną ir kopūstą supjaustykite smulkiais šiaudeliais. Pasmulkinkite migdolus, datules ir suberkite į salotas. Įdėkite šaukštą majonezo, įpilkite šiek tiek baltojo balzaminio acto, įberkite druskos ir šviežiai maltų pipirų, sudėkite smulkintas petražoles, mėtas ir gerai išmaišykite.
  • Sviestinių bandelių vidų patepkite su šiek tiek sviesto ir paskrudinkite orkaitėje. Dar ant šiltų bandelių dėkite paruoštą plėšytą vištieną, gaivias salotas ir skanaukite.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}