Mėsainiai su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis
Patiekalas tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Sultinga plėšyta vištiena su dūminiu padažu ir gaivios kopūstų salotos kartu su paskrudinta bandele yra tobulas derinys kada jį bevalgytum. Tad kol grilio sezonas dar neprasidėjo, išmėginkite šį variantą, kurį nesunkiai paruošite namų virtuvėje.
400gKėdainių konservų itališko stiliaus pomidorų padažo su kietuoju sūriu
1arb. šaukštelio rūkytos paprikos
Salotoms jums reikės:
1vnt. didesnio obuolio
1vnt. didesnės morkos
1vnt. mėlynojo svogūno
0,5vnt. labai nedidelio šviežio kopūsto
½stiklinės sūdytų migdolų
½stiklinės datulių be kauliukų
1-2valg. šaukštų Kėdainių konservai majonezo Originalus
1-2valg. šaukštų baltojo bazaminio acto Prelibato
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Pundelio šviežių petražolių
Kelių šakelių mėtos
Taip pat jums reikės:
4-8vnt. sviestinių bandelių skirtų mėsainiams daryti
Gaminimo eiga
Gerai įkaitintoje keptuvėje (kuri tinka kepimui ir orkaitėje) apkepkite vištieną tiek, kad apskrustų. Vištienai apskrudus apibarstykite ją druska, šviežiai maltais pipirais ir supilkite pomidorų padažą, suberkite rūkytą papriką. Pamaišykite, keptuvę uždenkite folija ir taip paruoštą vištieną dėkite į iki 160 °C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 1 – 1,5 val.
Dar karštą vištieną išimkite į dubenį ir dviejų šakučių pagalba ją suplėšykite. Į suplėšytą mėsą supilkite kepimo inde likusį padažą ir išmaišykite.
Obuolį, morką, svogūną ir kopūstą supjaustykite smulkiais šiaudeliais. Pasmulkinkite migdolus, datules ir suberkite į salotas. Įdėkite šaukštą majonezo, įpilkite šiek tiek baltojo balzaminio acto, įberkite druskos ir šviežiai maltų pipirų, sudėkite smulkintas petražoles, mėtas ir gerai išmaišykite.
Sviestinių bandelių vidų patepkite su šiek tiek sviesto ir paskrudinkite orkaitėje. Dar ant šiltų bandelių dėkite paruoštą plėšytą vištieną, gaivias salotas ir skanaukite.