Dar vienas puikus receptas jūsų šventiniam stalui – oro gruzdintuvėje keptas karpis su majonezo-krienų padažu. Lengvai ir greitai paruošiamas, o skonis toks, kad ragaujantys prašys pakartoti, tad pasiruoškite iš karto daugiau! Krienų padažas pagamintas su geros kokybės majonezu puikiai tiks ne tik su karpiu, bet ir kitais patiekalais. O egzotiškesnius pagardus mėgstantiems – majonezo padažas su mangų tyre, kurį puikiai pritaikysite ir prie kitų žuvies ir jūros gėrybių patiekalų.
Spausdinti receptą
Krienų padažui jums reikės:
- ½ stiklinės Kėdainių konservai majonezo „Originalus“
- 2 valg. šaukštų aštrių krienų
- 1 arb. šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- ½ stiklinės smulkiai pjaustytų šviežių laiškinių česnakų
- Žiupsnelio druskos
- 1 arb. šaukštelio citrinos sulčių
Egzotiškam padažui jums reikės:
- ½ stiklinės Kėdainių konservai majonezo „Originalus“
- 1/3 stiklinės mangų tyrės
- 0,5 arb. šaukštelio kario miltelių
- 0,5 arb. šaukštelio čili dribsnių
- Žiupsnelio druskos
Karpiui jums reikės:
- 500-600 g karpio filė
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- ½ stiklinės kukurūzų krakmolo
- 1-2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
- 1 arb. šaukštelio česnako granulių
- 0,5 arb. šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
- 1 vnt. citrinos tarkuotos žievelės
Gaminimo eiga
- Paruoškite krienų padažą. Į dubenį sudėkite majonezą, krienus, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, smulkintų laiškinių česnakų, druskos ir įspauskite citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite.
- Paruoškite egzotišką padažą. Į dubenį sudėkite majonezą, supilkite mangų tyrę, suberkite kario miltelius, čili dribsnius ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite.
- Paruoškite karpį. Karpio filė apibarstykite su šiek tiek druskos, suvyniokite į popierinį rankšluostį ir palikite šaldytuve bent valandai (geriausia – 6-8 valandoms) – toks žuvies paruošimas pašalina perteklinę drėgmę, dėl ko iškepus karpio filė su paniruote išlieka sultinga, o plutelė būna labai traški. Kol karpis „ilsisi“, pasiruoškite paniravimui. Į vieną indą supilkite miltus su kukurūzų krakmolu. Į kitą, kiaušinių plakinį. Į trečią indelį supilkite parmezano sūrį sumaišytą su česnako granulėmis, rūkytos paprikos milteliais ir citrinos žievele.
- Nusausintą karpio filė supjaustykite juostelėmis, padenkite miltų ir kukurūzų krakmolo mišiniu. Miltuotas juosteles negausiai pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite sūrio su prieskoniais mišinyje. Taip paruoštas karpio juosteles, sudėtas odele į viršų, kepkite iki 205 °C laipsnių įkaitintoje karšto oro gruzdintuvėje 4-5 minutes. Labai svarbu neperkrauti oro gruzdintuvės, kad žuvis tolygiai ir gražiai apskrustų.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}