Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu
Dar vienas puikus receptas jūsų šventiniam stalui – oro gruzdintuvėje keptas karpis su majonezo-krienų padažu. Lengvai ir greitai paruošiamas, o skonis toks, kad ragaujantys prašys pakartoti, tad pasiruoškite iš karto daugiau! Krienų padažas pagamintas su geros kokybės majonezu puikiai tiks ne tik su karpiu, bet ir kitais patiekalais. O egzotiškesnius pagardus mėgstantiems – majonezo padažas su mangų tyre, kurį puikiai pritaikysite ir prie kitų žuvies ir jūros gėrybių patiekalų.
Spausdinti receptą

Krienų padažui jums reikės:

  • ½ stiklinės Kėdainių konservai majonezo „Originalus“
  • 2 valg. šaukštų aštrių krienų
  • 1 arb. šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • ½ stiklinės smulkiai pjaustytų šviežių laiškinių česnakų
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 arb. šaukštelio citrinos sulčių

Egzotiškam padažui jums reikės:

  • ½ stiklinės Kėdainių konservai majonezo „Originalus“
  • 1/3 stiklinės mangų tyrės
  • 0,5 arb. šaukštelio kario miltelių
  • 0,5 arb. šaukštelio čili dribsnių
  • Žiupsnelio druskos

Karpiui jums reikės:

  • 500-600 g karpio filė
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • ½ stiklinės kukurūzų krakmolo
  • 1-2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 arb. šaukštelio česnako granulių
  • 0,5 arb. šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
  • 1 vnt. citrinos tarkuotos žievelės

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite krienų padažą. Į dubenį sudėkite majonezą, krienus, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, smulkintų laiškinių česnakų, druskos ir įspauskite citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite.
  • Paruoškite egzotišką padažą. Į dubenį sudėkite majonezą, supilkite mangų tyrę, suberkite kario miltelius, čili dribsnius ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite.
  • Paruoškite karpį. Karpio filė apibarstykite su šiek tiek druskos, suvyniokite į popierinį rankšluostį ir palikite šaldytuve bent valandai (geriausia – 6-8 valandoms) – toks žuvies paruošimas pašalina perteklinę drėgmę, dėl ko iškepus karpio filė su paniruote išlieka sultinga, o plutelė būna labai traški. Kol karpis „ilsisi“, pasiruoškite paniravimui. Į vieną indą supilkite miltus su kukurūzų krakmolu. Į kitą, kiaušinių plakinį. Į trečią indelį supilkite parmezano sūrį sumaišytą su česnako granulėmis, rūkytos paprikos milteliais ir citrinos žievele.
  • Nusausintą karpio filė supjaustykite juostelėmis, padenkite miltų ir kukurūzų krakmolo mišiniu. Miltuotas juosteles negausiai pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite sūrio su prieskoniais mišinyje. Taip paruoštas karpio juosteles, sudėtas odele į viršų, kepkite iki 205 °C laipsnių įkaitintoje karšto oro gruzdintuvėje 4-5 minutes. Labai svarbu neperkrauti oro gruzdintuvės, kad žuvis tolygiai ir gražiai apskrustų.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}