Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu
Dar vienas puikus receptas jūsų šventiniam stalui – oro gruzdintuvėje keptas karpis su majonezo-krienų padažu. Lengvai ir greitai paruošiamas, o skonis toks, kad ragaujantys prašys pakartoti, tad pasiruoškite iš karto daugiau! Krienų padažas pagamintas su geros kokybės majonezu puikiai tiks ne tik su karpiu, bet ir kitais patiekalais. O egzotiškesnius pagardus mėgstantiems – majonezo padažas su mangų tyre, kurį puikiai pritaikysite ir prie kitų žuvies ir jūros gėrybių patiekalų.
½stiklinės Kėdainių konservai majonezo „Originalus“
1/3stiklinės mangų tyrės
0,5arb. šaukštelio kario miltelių
0,5arb. šaukštelio čili dribsnių
Žiupsnelio druskos
Karpiui jums reikės:
500-600gkarpio filė
1stiklinė kvietinių miltų
½stiklinės kukurūzų krakmolo
1-2vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
100gsmulkiai tarkuoto parmezano sūrio
1arb. šaukštelio česnako granulių
0,5arb. šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1vnt. citrinos tarkuotos žievelės
Gaminimo eiga
Paruoškite krienų padažą. Į dubenį sudėkite majonezą, krienus, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, smulkintų laiškinių česnakų, druskos ir įspauskite citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite.
Paruoškite egzotišką padažą. Į dubenį sudėkite majonezą, supilkite mangų tyrę, suberkite kario miltelius, čili dribsnius ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite.
Paruoškite karpį. Karpio filė apibarstykite su šiek tiek druskos, suvyniokite į popierinį rankšluostį ir palikite šaldytuve bent valandai (geriausia – 6-8 valandoms) – toks žuvies paruošimas pašalina perteklinę drėgmę, dėl ko iškepus karpio filė su paniruote išlieka sultinga, o plutelė būna labai traški. Kol karpis „ilsisi“, pasiruoškite paniravimui. Į vieną indą supilkite miltus su kukurūzų krakmolu. Į kitą, kiaušinių plakinį. Į trečią indelį supilkite parmezano sūrį sumaišytą su česnako granulėmis, rūkytos paprikos milteliais ir citrinos žievele.
Nusausintą karpio filė supjaustykite juostelėmis, padenkite miltų ir kukurūzų krakmolo mišiniu. Miltuotas juosteles negausiai pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite sūrio su prieskoniais mišinyje. Taip paruoštas karpio juosteles, sudėtas odele į viršų, kepkite iki 205 °C laipsnių įkaitintoje karšto oro gruzdintuvėje 4-5 minutes. Labai svarbu neperkrauti oro gruzdintuvės, kad žuvis tolygiai ir gražiai apskrustų.