Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu
Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje – fantastiškas, išskirtinio skonio užkandis, kurį pasigaminus norėsis dar ir dar. Sultingą žuvį purioje, traškioje tešloje galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą, todėl šis patiekalas gali tapti puikia idėja jūsų šventiniam stalui! O prie šio patiekalo tiesiog privaloma pasigaminti klasikinį tartaro padažą, kurį norėsis skanauti tiesiog vieną! Vos keletas ingredientų ir jau mėgaujatės puikiu pagardu!
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 600 g menkės filė
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų

Tartaro padažui jums reikės:

  • ½ stiklinės smulkintų šalotinių svogūnų
  • ½ stiklinės smulkintų konservuotų kaparėlių
  • ½ stiklinės smulkintų marinuotų agurkėlių
  • 1 ½ stiklinės Kėdainių konservų majonezo „Originalus“
  • 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
  • 2 valg. šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių

Tešlai jums reikės:

  • 120 g kvietinių miltų
  • 60 g ryžių miltų
  • 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
  • Šiek tiek druskos
  • 205 ml imbierinio alaus arba mineralinio vandens

Taip pat jums reikės:

  • 100 g ryžių miltų žuvies apvoliojimui

Gaminimo eiga
 

  • Menkės filė nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite, pabarstykite nedideliu kiekiu druskos, uždenkite popieriniu rankšluosčiu ir palaikykite šaldytuve per naktį, kad pasišalintų perteklinė drėgmė.
  • Menkę supjaustykite maždaug dviejų kąsnių pailgais gabalėliais, pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais ir palikite pasimarinuoti keletą minučių.
  • Paruoškite tartaro padažą. Smulkintus svogūnus, kaparėlius ir marinuotus agurkėlius sudėkite į dubenėlį, sudėkite majonezą, įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite.
  • Paruoškite tešlą žuviai. Dubenyje sumaišykite kvietinius ir ryžių miltus, įdėkite kepimo miltelius, įberkite šiek tiek druskos. Maišydami supilkite imbierinį alų ir lengvai išmaišykite.
  • Pasimarinavusią menkę apvoliokite ryžių miltuose, tada apvoliokite paruoštoje tešloje (tešlos perteklių nuvarvinkite) ir dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą aliejų. Paruoštos žuvies nemeskite į aliejų, o lengvai ir pamažu įleiskite, kad nepriliptų prie dugno. Kepkite kol tešla pasidarys tamsiai auksinės spalvos ir žuvis bus iškepusi.
  • Skanaukite su tartaro padažu ir kitais mėgstamais priedais.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}