Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje – fantastiškas, išskirtinio skonio užkandis, kurį pasigaminus norėsis dar ir dar. Sultingą žuvį purioje, traškioje tešloje galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą, todėl šis patiekalas gali tapti puikia idėja jūsų šventiniam stalui! O prie šio patiekalo tiesiog privaloma pasigaminti klasikinį tartaro padažą, kurį norėsis skanauti tiesiog vieną! Vos keletas ingredientų ir jau mėgaujatės puikiu pagardu!
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 600 g menkės filė
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Tartaro padažui jums reikės:
- ½ stiklinės smulkintų šalotinių svogūnų
- ½ stiklinės smulkintų konservuotų kaparėlių
- ½ stiklinės smulkintų marinuotų agurkėlių
- 1 ½ stiklinės Kėdainių konservų majonezo „Originalus“
- 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
- 2 valg. šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
Tešlai jums reikės:
- 120 g kvietinių miltų
- 60 g ryžių miltų
- 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
- Šiek tiek druskos
- 205 ml imbierinio alaus arba mineralinio vandens
Taip pat jums reikės:
- 100 g ryžių miltų žuvies apvoliojimui
Gaminimo eiga
- Menkės filė nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite, pabarstykite nedideliu kiekiu druskos, uždenkite popieriniu rankšluosčiu ir palaikykite šaldytuve per naktį, kad pasišalintų perteklinė drėgmė.
- Menkę supjaustykite maždaug dviejų kąsnių pailgais gabalėliais, pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais ir palikite pasimarinuoti keletą minučių.
- Paruoškite tartaro padažą. Smulkintus svogūnus, kaparėlius ir marinuotus agurkėlius sudėkite į dubenėlį, sudėkite majonezą, įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite.
- Paruoškite tešlą žuviai. Dubenyje sumaišykite kvietinius ir ryžių miltus, įdėkite kepimo miltelius, įberkite šiek tiek druskos. Maišydami supilkite imbierinį alų ir lengvai išmaišykite.
- Pasimarinavusią menkę apvoliokite ryžių miltuose, tada apvoliokite paruoštoje tešloje (tešlos perteklių nuvarvinkite) ir dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą aliejų. Paruoštos žuvies nemeskite į aliejų, o lengvai ir pamažu įleiskite, kad nepriliptų prie dugno. Kepkite kol tešla pasidarys tamsiai auksinės spalvos ir žuvis bus iškepusi.
- Skanaukite su tartaro padažu ir kitais mėgstamais priedais.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}