Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu
Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje - fantastiškas, išskirtinio skonio užkandis, kurį pasigaminus norėsis dar ir dar. Sultingą žuvį purioje, traškioje tešloje galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą, todėl šis patiekalas gali tapti puikia idėja jūsų šventiniam stalui! O prie šio patiekalo tiesiog privaloma pasigaminti klasikinį tartaro padažą, kurį norėsis skanauti tiesiog vieną! Vos keletas ingredientų ir jau mėgaujatės puikiu pagardu!
1 ½stiklinės Kėdainių konservų majonezo „Originalus“
1šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
2valg. šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
Tešlai jums reikės:
120gkvietinių miltų
60gryžių miltų
1arb. šaukštelio kepimo miltelių
Šiek tiek druskos
205mlimbierinio alaus arba mineralinio vandens
Taip pat jums reikės:
100gryžių miltų žuvies apvoliojimui
Gaminimo eiga
Menkės filė nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite, pabarstykite nedideliu kiekiu druskos, uždenkite popieriniu rankšluosčiu ir palaikykite šaldytuve per naktį, kad pasišalintų perteklinė drėgmė.
Menkę supjaustykite maždaug dviejų kąsnių pailgais gabalėliais, pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais ir palikite pasimarinuoti keletą minučių.
Paruoškite tartaro padažą. Smulkintus svogūnus, kaparėlius ir marinuotus agurkėlius sudėkite į dubenėlį, sudėkite majonezą, įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite.
Paruoškite tešlą žuviai. Dubenyje sumaišykite kvietinius ir ryžių miltus, įdėkite kepimo miltelius, įberkite šiek tiek druskos. Maišydami supilkite imbierinį alų ir lengvai išmaišykite.
Pasimarinavusią menkę apvoliokite ryžių miltuose, tada apvoliokite paruoštoje tešloje (tešlos perteklių nuvarvinkite) ir dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą aliejų. Paruoštos žuvies nemeskite į aliejų, o lengvai ir pamažu įleiskite, kad nepriliptų prie dugno. Kepkite kol tešla pasidarys tamsiai auksinės spalvos ir žuvis bus iškepusi.
Skanaukite su tartaro padažu ir kitais mėgstamais priedais.