Genialu tai, kas paprasta! Kaip greitai ir lengvai pasigaminti restoraninį patiekalą? Pakaks kelių gaminimo paslapčių, kokybiškų ingredientų ir mėgausitės nuostabiu patiekalu. Minkštutė lašiša kepta svieste ir gardūs briuselio kopūstai – greitai, skaniai ir maistingai.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 400 g lašišos file
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 šaukštų ypač tyro rūkyto alyvuogių aliejaus
- Sviesto
- 2-3 skiltelių česnako
- Šakelės šviežio raudonėlio arba čiobrelio
- Šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 500 g briuselio kopūstų
- 1 šaukšto sviesto
- 1 šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių arba smulkintos šviežios aitriosios paprikos
- 1 šaukšto skrudintų sezamo sėklų
- Žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga
- Švariai nuvalykite lašišos filė palikdami odelę. Jei yra žvynų, juos nuskuskite, išimkite likusias ašakas. Supjaustykite filė porcijiniais gabalėliais, gerai nusausinkite ir prieš kepant pabarstykite druska bei pipirais.
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite tyro alyvuogių aliejaus ir dėkite filė odele žemyn. Tuomet iškart prispauskite žuvies gabalėlį su mentele ir palaikykite maždaug 15-20 sekundžių, kad odelė nebūtų išsirietusi. Sudėkite sviestą, traiškytas česnako skilteles bei šviežias prieskonines žoleles. Sviestui ištirpus ir pradėjus „burbuliuoti“ jį su šaukštu laistykite ant žuvies. Taip kepkite maždaug 6-7 minutes, nevartydami, o tiesiog laistydami sviestu. Baigę kepti į keptuvę išspauskite citrinos sulčių – aromatingas sviestas su citrina bus puikus padažas šiam patiekalui.
- Švariai nuvalykite briuselio kopūstus, perpjaukite pusiau ir virkite pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol truputį suminkštės.
- Apvirtus briuselio kopūstus dėkite į įkaitintą keptuvę su jau ištirpusiu sviestu, paskaninkite aitriąja papriką bei sezamo sėklomis. Kepkite vos kelias minutes ant aukštesnės, nei vidutinė, kaitros, kad lengvai paskrustų.