Genialu tai, kas paprasta! Kaip greitai ir lengvai pasigaminti restoraninį patiekalą? Pakaks kelių gaminimo paslapčių, kokybiškų ingredientų ir mėgausitės nuostabiu patiekalu. Minkštutė lašiša kepta svieste ir gardūs briuselio kopūstai - greitai, skaniai ir maistingai.
1šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių arba smulkintos šviežios aitriosios paprikos
1šaukšto skrudintų sezamo sėklų
Žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga
Švariai nuvalykite lašišos filė palikdami odelę. Jei yra žvynų, juos nuskuskite, išimkite likusias ašakas. Supjaustykite filė porcijiniais gabalėliais, gerai nusausinkite ir prieš kepant pabarstykite druska bei pipirais.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite tyro alyvuogių aliejaus ir dėkite filė odele žemyn. Tuomet iškart prispauskite žuvies gabalėlį su mentele ir palaikykite maždaug 15-20 sekundžių, kad odelė nebūtų išsirietusi. Sudėkite sviestą, traiškytas česnako skilteles bei šviežias prieskonines žoleles. Sviestui ištirpus ir pradėjus „burbuliuoti“ jį su šaukštu laistykite ant žuvies. Taip kepkite maždaug 6-7 minutes, nevartydami, o tiesiog laistydami sviestu. Baigę kepti į keptuvę išspauskite citrinos sulčių – aromatingas sviestas su citrina bus puikus padažas šiam patiekalui.
Švariai nuvalykite briuselio kopūstus, perpjaukite pusiau ir virkite pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol truputį suminkštės.
Apvirtus briuselio kopūstus dėkite į įkaitintą keptuvę su jau ištirpusiu sviestu, paskaninkite aitriąja papriką bei sezamo sėklomis. Kepkite vos kelias minutes ant aukštesnės, nei vidutinė, kaitros, kad lengvai paskrustų.