Prabangus, restorano vertas – antienos Velingtonas. Lėtai garuose virta, minkštutėlė antiena tiesiog tirpsta burnoje, o jos skonį papildo vytintas kiaulienos kumpis ir aromatingas grybų kremas su trumais. Visa tai paslėpta traškioje sluoksniuotoje bemielėje tešloje, o fantastišką skonių derinį užbaigia gaivus apelsinų padažas. Išties ypatingas, šventiškas patiekalas, kuris ant bet kurio stalo atrodys labai solidžiai. Kodėl gi nepažaidus restorano namuose?
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 2 vnt antienos krūtinėlių
- Žiupsnio druskos
- Žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 200 g lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos
- 4 vnt. tirpinto sviesto
- 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
Padažui reikės:
- 300 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- 200 ml jautienos padažo bazės Demi glace
Gaminimo eiga
- Antienos krūtinėles nuvalykite, nupjaukite nereikalingus riebalus ir nuimkite odeles. Apibarstykite abi puses druska, šviežiai maltais pipirais, sudėkite į vakuumavimo maišelį, sandariai uždarykite ir užvakuumuokite. Taip paruoštą mėsą dėkite į orkaitę su virimo garuose funkcija. 60 °C laipsnių temperatūroje virkite apie 50 minučių, kad gautumėte vidutiniškai paruoštą antieną. Išvirusią antieną su vakuumavimo maišeliu panardinkite į ledinį vandenį, kad virimo procesas būtų sustabdytas. Atvėsintą mėsą išimkite ir gerai nusausinkite.
- Ant maistinės plėveles klokite 4-5 gabalėlius vytinto kiaulienos kumpio, perdengiant vieną su kitu maždaug trečdaliu. Tepkite nestorą sluoksnį grybų kremo, dėkite antienos krūtinėlę ir gerai suspausdami suvyniokite*. Taip pat suformuokite ir antrą paukštienos gabalėlį ir įdėkite 10-15 minučių į šaldiklį, kad apstingtų ir būtų lengviau suvynioti į tešlą. *Tiksliau kaip suformuoti vyniotinį galite rasti GARDU GARDU youtube paskyroje.
- Sluoksniuotos bemielės tešlos lapelius labai lengvai pakočiokite, kad dydis padidėtų maždaug 2 cm. Ant vieno tešlos lapelio dėkite suvyniotą antienos krūtinėlę, o kitu tešlos lakštu užklokite iš viršaus ir labai gerai apspauskite kraštus (tam galite panaudoti šakutę). Taip paruoštus velingto aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija. Kepkite 15-20 minučių.
- Kol kepsniai kepa, paruoškite padažą. Šviežiai spaustas apelsinų sultis supilkite į gilesnę keptuvę ir kaitinkite, kol nugaruos ir liks tik trečdalis. Tada supilkite jautienos padažo bazę, šiek tiek pakaitinkite ir išjunkite kaitrą. Paragaukite, jei trūksta druskos, šiek tiek įberkite.
- Iškepusius velingtono kepsnius patiekite su apelsininiu padažu.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}