Prabangus, restorano vertas – antienos Velingtonas. Lėtai garuose virta, minkštutėlė antiena tiesiog tirpsta burnoje, o jos skonį papildo vytintas kiaulienos kumpis ir aromatingas grybų kremas su trumais. Visa tai paslėpta traškioje sluoksniuotoje bemielėje tešloje, o fantastišką skonių derinį užbaigia gaivus apelsinų padažas. Išties ypatingas, šventiškas patiekalas, kuris ant bet kurio stalo atrodys labai solidžiai. Kodėl gi nepažaidus restorano namuose?
Antienos krūtinėles nuvalykite, nupjaukite nereikalingus riebalus ir nuimkite odeles. Apibarstykite abi puses druska, šviežiai maltais pipirais, sudėkite į vakuumavimo maišelį, sandariai uždarykite ir užvakuumuokite. Taip paruoštą mėsą dėkite į orkaitę su virimo garuose funkcija. 60 °C laipsnių temperatūroje virkite apie 50 minučių, kad gautumėte vidutiniškai paruoštą antieną. Išvirusią antieną su vakuumavimo maišeliu panardinkite į ledinį vandenį, kad virimo procesas būtų sustabdytas. Atvėsintą mėsą išimkite ir gerai nusausinkite.
Ant maistinės plėveles klokite 4-5 gabalėlius vytinto kiaulienos kumpio, perdengiant vieną su kitu maždaug trečdaliu. Tepkite nestorą sluoksnį grybų kremo, dėkite antienos krūtinėlę ir gerai suspausdami suvyniokite*. Taip pat suformuokite ir antrą paukštienos gabalėlį ir įdėkite 10-15 minučių į šaldiklį, kad apstingtų ir būtų lengviau suvynioti į tešlą. *Tiksliau kaip suformuoti vyniotinį galite rasti GARDU GARDU youtube paskyroje.
Sluoksniuotos bemielės tešlos lapelius labai lengvai pakočiokite, kad dydis padidėtų maždaug 2 cm. Ant vieno tešlos lapelio dėkite suvyniotą antienos krūtinėlę, o kitu tešlos lakštu užklokite iš viršaus ir labai gerai apspauskite kraštus (tam galite panaudoti šakutę). Taip paruoštus velingto aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija. Kepkite 15-20 minučių.
Kol kepsniai kepa, paruoškite padažą. Šviežiai spaustas apelsinų sultis supilkite į gilesnę keptuvę ir kaitinkite, kol nugaruos ir liks tik trečdalis. Tada supilkite jautienos padažo bazę, šiek tiek pakaitinkite ir išjunkite kaitrą. Paragaukite, jei trūksta druskos, šiek tiek įberkite.
Iškepusius velingtono kepsnius patiekite su apelsininiu padažu.