Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu
Prabangus, restorano vertas – antienos Velingtonas. Lėtai garuose virta, minkštutėlė antiena tiesiog tirpsta burnoje, o jos skonį papildo vytintas kiaulienos kumpis ir aromatingas grybų kremas su trumais. Visa tai paslėpta traškioje sluoksniuotoje bemielėje tešloje, o fantastišką skonių derinį užbaigia gaivus apelsinų padažas. Išties ypatingas, šventiškas patiekalas, kuris ant bet kurio stalo atrodys labai solidžiai. Kodėl gi nepažaidus restorano namuose?
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 2 vnt antienos krūtinėlių
  •  Žiupsnio druskos
  • Žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 200 g lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 4 vnt. tirpinto sviesto
  • 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio

Padažui reikės:

  • 300 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 200 ml jautienos padažo bazės Demi glace

Gaminimo eiga
 

  • Antienos krūtinėles nuvalykite, nupjaukite nereikalingus riebalus ir nuimkite odeles. Apibarstykite abi puses druska, šviežiai maltais pipirais, sudėkite į vakuumavimo maišelį, sandariai uždarykite ir užvakuumuokite. Taip paruoštą mėsą dėkite į orkaitę su virimo garuose funkcija. 60 °C laipsnių temperatūroje virkite apie 50 minučių, kad gautumėte vidutiniškai paruoštą antieną. Išvirusią antieną su vakuumavimo maišeliu panardinkite į ledinį vandenį, kad virimo procesas būtų sustabdytas. Atvėsintą mėsą išimkite ir gerai nusausinkite.
  • Ant maistinės plėveles klokite 4-5 gabalėlius vytinto kiaulienos kumpio, perdengiant vieną su kitu maždaug trečdaliu. Tepkite nestorą sluoksnį grybų kremo, dėkite antienos krūtinėlę ir gerai suspausdami suvyniokite*. Taip pat suformuokite ir antrą paukštienos gabalėlį ir įdėkite 10-15 minučių į šaldiklį, kad apstingtų ir būtų lengviau suvynioti į tešlą. *Tiksliau kaip suformuoti vyniotinį galite rasti GARDU GARDU youtube paskyroje.
  • Sluoksniuotos bemielės tešlos lapelius labai lengvai pakočiokite, kad dydis padidėtų maždaug 2 cm. Ant vieno tešlos lapelio dėkite suvyniotą antienos krūtinėlę, o kitu tešlos lakštu užklokite iš viršaus ir labai gerai apspauskite kraštus (tam galite panaudoti šakutę). Taip paruoštus velingto aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija. Kepkite 15-20 minučių.
  • Kol kepsniai kepa, paruoškite padažą. Šviežiai spaustas apelsinų sultis supilkite į gilesnę keptuvę ir kaitinkite, kol nugaruos ir liks tik trečdalis. Tada supilkite jautienos padažo bazę, šiek tiek pakaitinkite ir išjunkite kaitrą. Paragaukite, jei trūksta druskos, šiek tiek įberkite.
  • Iškepusius velingtono kepsnius patiekite su apelsininiu padažu.

Vaizdo įrašas

Citrininiai sausainiai
Desertai

Citrininiai sausainiai

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu
Pagrindiniai patiekalai

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra
Desertai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Lašišos tartaras su vasabi avokadu
Užkandžiai

Lašišos tartaras su vasabi avokadu

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}