Spurga jau savaime yra puikus desertas, kurį mėgsta daugelis. Tačiau jei namuose turite užsilikusių pernokusių bananų, jie gali tapti dar įdomesnių spurgyčių dalimi. Super greitai ir lengvai pagaminamos, o mėgstamos tiek mažų, tiek didelių. O jei dar apvoliosite jas cukraus glazūroje.. na ką čia bepasakoti, išbandykite patys ir mėgaukitės.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 180 g miltų
- 30 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
- 2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
- 0,5 arb. šaukštelio cinamono
- 2 vnt. laisva laikomų vištų kiaušinių
- 160 ml pieno
- 1 valg. šaukšto ištirpinto sviesto
- 3 vnt. labai gerai prinokusių bananų
- 1-1,5 l aliejaus kepimui
Glaistui reikės:
- 250 g cukraus pudros
- 80 ml pieno
- Šiek tiek cinamono
- Šiek tiek vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga
- Į dubenį suberkite miltus, sudėkite cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įmuškite du kiaušinius, supilkite kambario temperatūros pieną, ištirpintą sviestą ir taip pat gerai išmaišykite. Išmaišytus sausus ingredientus supilkite į skystų ingredientų plakinį ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
- Bananus supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į tešlą ir permaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite kepimui skirtą aliejų iki 170 °C laipsnių. Ledų šaukšto arba tiesios šaukštelių pagalba formuokite nedideles spurgytes ir dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Atidžiai stebėkite temperatūrą ir palaikykite ją apie 170 °C, kad neprigertų riebalo ar nesudegtų. Spurgyčių kepimo laikas priklauso nuo jų dydžio, tad reikėtų stebėti jų kepimą individualiai.
- Į dubenį suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilę, įberkite cinamoną, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
- Iškepusias spurgytes meskite į pasiruoštą glazūrą, apvoliokite ir prieš ragaujant, leiskite šiek tiek pastovėti.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}