Spurga jau savaime yra puikus desertas, kurį mėgsta daugelis. Tačiau jei namuose turite užsilikusių pernokusių bananų, jie gali tapti dar įdomesnių spurgyčių dalimi. Super greitai ir lengvai pagaminamos, o mėgstamos tiek mažų, tiek didelių. O jei dar apvoliosite jas cukraus glazūroje.. na ką čia bepasakoti, išbandykite patys ir mėgaukitės.
Į dubenį suberkite miltus, sudėkite cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įmuškite du kiaušinius, supilkite kambario temperatūros pieną, ištirpintą sviestą ir taip pat gerai išmaišykite. Išmaišytus sausus ingredientus supilkite į skystų ingredientų plakinį ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Bananus supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į tešlą ir permaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite kepimui skirtą aliejų iki 170 °C laipsnių. Ledų šaukšto arba tiesios šaukštelių pagalba formuokite nedideles spurgytes ir dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Atidžiai stebėkite temperatūrą ir palaikykite ją apie 170 °C, kad neprigertų riebalo ar nesudegtų. Spurgyčių kepimo laikas priklauso nuo jų dydžio, tad reikėtų stebėti jų kepimą individualiai.
Į dubenį suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilę, įberkite cinamoną, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Iškepusias spurgytes meskite į pasiruoštą glazūrą, apvoliokite ir prieš ragaujant, leiskite šiek tiek pastovėti.