Belgiški vafliai su varške

Belgiški vafliai su varške
Vienareikšmiškai vieni skaniausių vaflių! Sotus ir gardus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek saldžiam užkandžiui. Patiekite su šviežiomis uogomis, medumi ar sirupu ir mėgaukitės.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 2 v.š. cukraus
  • 80 g sviesto
  • 250 ml pieno
  • 250 g birios liesos varškės
  • 200 g miltų
  • Šlakelio vanilės ekstrakto
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga
 

  • Sviestą išlydyti ir palikti šiek tiek atvėsti.
  • Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti. Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Įplakti pusę pieno, tuomet varškę, likusį pieną, vanilės ekstraktą ir, galiausiai, sviestą. Įsijoti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir trumpai paplakti, tik kol tešla taps vientisa.
  • Atskirai išplakti baltymus su žiupsneliu druskos, kol jie taps stabilūs, apvertus indą liks vietoje. Atsargiai įmaišyti baltymus į tešlą, maišant iš apačios į viršų. Nepermaišyti, tešla turi būti puri.
  • Kepti įkaitintoje vaflinėje, kol švelniai apskrus.
  • Iškeptus vaflius iškart dėti ant grotelių (pavyzdžiui, atviroje orkaitėje), išlaikant nemažus tarpus, kad neprarastų traškumo.
Belgiški vafliai su varške
Pusryčiai

Belgiški vafliai su varške

Japoniškas Okonomiyaki blynas
Pusryčiai Užkandžiai

Japoniškas Okonomiyaki blynas

Obuolių pyragas su pasiflorų skonio karamele
Desertai

Obuolių pyragas su pasiflorų skonio karamele

Eklerai su plikyto kremo įdaru
Desertai

Eklerai su plikyto kremo įdaru