Vienareikšmiškai vieni skaniausių vaflių! Sotus ir gardus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek saldžiam užkandžiui. Patiekite su šviežiomis uogomis, medumi ar sirupu ir mėgaukitės.
Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti. Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Įplakti pusę pieno, tuomet varškę, likusį pieną, vanilės ekstraktą ir, galiausiai, sviestą. Įsijoti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir trumpai paplakti, tik kol tešla taps vientisa.
Atskirai išplakti baltymus su žiupsneliu druskos, kol jie taps stabilūs, apvertus indą liks vietoje. Atsargiai įmaišyti baltymus į tešlą, maišant iš apačios į viršų. Nepermaišyti, tešla turi būti puri.
Kepti įkaitintoje vaflinėje, kol švelniai apskrus.
Iškeptus vaflius iškart dėti ant grotelių (pavyzdžiui, atviroje orkaitėje), išlaikant nemažus tarpus, kad neprarastų traškumo.