Dar vienas puikus receptas jūsų pusryčiams – garuose keptas kiaušinis su sūrio padažu. Lengvas, greitai pagaminamas ir savo skoniais stebinantis patiekalas. Skysto kiaušinio skonį papildo sūrio su jelapenais lengvas aštrumas ir kremiškumas, o gaivumo suteikia žalumynai. Gal tai puiki idėja jūsų savaitgalio pusryčiams?
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- Pundelio šparagų (smidrų)
- 100 g špinatų
- 1 valg. šaukšto sviesto
Padažui jums reikės:
- 50 g kietojo sūrio su jelapenais „Memel“
- 50 ml riebios grietinėlės
- 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
Patiekimui:
- Skrudintos šviežios duonos
Gaminimo eiga
- Šparagus ir špinatus pasmulkinkite. Į įkaitintą keptuvę įdėkite sviesto, suberkite smulkintus šparagus ir lengvai pakepkite 1-2 minutes. Po to sudėkite špinatus ir viską kartu pakepkite dar 30-50 sekundžių. Žalumynai paruošti.
- Paruoškite padažą. Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuokite ir sudėkite į prikaistuvį. Supilkite grietinėlę ir maišant kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol sūris ištirps.
- Į karščiui atsparius indelius dėkite keletą šaukštų sūrio padažo, tuomet dėkite pakepintus žalumynus, įmuškite po kiaušinį, apibarstykite žiupsneliu druskos ir šviežiai maltų pipirų. Taip paruoštus kiaušinius dėkite kepti į iki 100 °C įkaitintą orkaitę su garų funkcija ir kepkite kelias minutes, kol sutvirtės baltymas, o trynys liks skystas.
- Jei jūsų orkaitė neturi garų funkcijos, indelius su kiaušiniais dėkite į gilią keptuvę, į ją įpilkite vandens, kad indeliai būtų apsemti maždaug iki pusės, sandariai uždenkite ir dėkite ant kaitlentės. Kaitinkite ant didesnės nei vidutinė kaitros, kad pradėtų nelabai stipriai virti.
- Iškepusius kiaušinius patiekite su paskrudinta šviežia duona.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}